In Amervoorde wonen jongeren met een verstandelijke beperking waaronder het downsyndroom.
In Amervoorde wonen jongeren met een verstandelijke beperking waaronder het downsyndroom. Amervoorde
Baan Dichtbij

Werken bij Stichting Woongroep Amervoorde

Zakelijk

AMERSFOORT In een intensieve samenwerking zorgen woongroep Amervoorde en zorgorganisatie Amerpoort ervoor dat 25 bewoners met een zorgzwaartepakket tussen de vier en zes heerlijk kunnen wonen aan de rand van het stadscentrum van Amersfoort.

Stichting Woongroep Amervoorde is een initiatief uit 2017 van ouders met een kind met een verstandelijke beperking. In Amervoorde wonen jongeren met een verstandelijke beperking waaronder het downsyndroom. Verdeeld over drie etages wonen de jongeren allemaal in een eigen appartement met een aantal gemeenschappelijke voorzieningen zoals een huiskamer waar de bewoners elkaar, ook van de verschillende verdiepingen, graag opzoeken. Zo is er op zaterdagavond dikwijls een leuke activiteit waar velen enthousiast aan meedoen. 

LOCATIE AMERVOORDE Voor de woon- en zorgbegeleiding is 24 uur zorg aanwezig, geleverd door het team van vijftien leden. Het team van zorgorganisatie Amerpoort werkt dus vast op deze locatie, de locatie Amervoorde. Dat zorgt voor een professionele maar ook heel gezellige sfeer waar de teamleden zich allemaal zeer thuis voelen.

VACATURES Het team van Amerpoort heeft vanzelfsprekend functies met verschillende disciplines. De teamleidster levert met haar team zorg en begeleiding op de locatie alsof het aan huis wordt gedaan. Amerpoort heeft in Amervoorde plek voor enkele collega’s waaronder Begeleider B en C. De omgeving waarin gewerkt wordt is sfeervol en zakelijk tegelijk. Het nauwe en dagelijkse contact met de bewoners levert een leuke sfeer op waarin ook oog is voor afspraken en regels. Begeleiding is in de basis binnenshuis maar kan ook mee bij uitstapjes naar het stadscentrum. De ouders organiseren regelmatig andere activiteiten in samenspraak met het team van Amerpoort.

KWALITEIT De samenwerking in de woongroep levert een unieke sfeer op die een uiterst goede kwaliteit voorstaat. Dat komt terug in veel dynamiek tussen verzorgers en bewoners en levert bijna altijd vooruitgang op in het leven van de jongeren in Amervoorde. Gezamenlijk koken of andere huishoudelijke klusjes worden geleidelijk opgepakt. Vaak ontwikkelen bewoners zich naar een leven met meer zelfstandigheid. Zo levert de begeleiding van het team een prachtige kwalitatieve leefomgeving. Het is een resultaat van de prima samenwerking gebaseerd op een andere servicevraag van bewoners en ouders die het team van Amerpoort goed kan beantwoorden.

door Arnoud J Spaaij

Solliciteren of informatie via: werkenbijamerpoort.nl.

advertentie