Al 12,5 jaar levert Autotaalglas Amersfoort de beste service.
Al 12,5 jaar levert Autotaalglas Amersfoort de beste service. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Jubileum; 12,5 jaar Autotaalglas

24 november 2021 om 13:15 Zakelijk

AMERSFOORT Het jubileum passeerde eigenlijk ongemerkt. Na 12,5 jaar is Marco Hogenkamp dan ook nog altijd meer bezig met zijn vak dan met alles eromheen. Met camera’s, radars en gelijmde ruiten is het vervangen van een autoruit dan ook wel een specialisme geworden.

Marco Hogenkamp begon de Amersfoortse vestiging van Autotaalglas nog op de Isselt. Inmiddels is zijn bedrijf vooraan op industrieterrein Calveen gemakkelijk bereikbaar vanuit Amersfoort of vanaf de A1. „Voordat ik in Amersfoort begon had ik al ruime ervaring. Ik heb lang gewerkt als bedrijfsleider in deze branche”, zegt Hogenkamp als hij gevraagd wordt hoe hij het vak leerde. Een opleiding om de fijne kneepjes te leren is er niet echt. Wel heeft Autotaalglas gediplomeerde monteurs voor het kalibreren van camera’s en radar. Inclusief de benodigde apparatuur. „We kunnen dat voor alle merken. Ook voor bijvoorbeeld Tesla”, legt Hogenkamp uit. „Kalibratie komt steeds meer voor. Ruiten zijn sowieso voor vrijwel iedere auto weer anders en hebben ook steeds meer functies en moeten aan steeds meer eisen voldoen.”

KOFFIE KLAAR Autotaalglas verzorgt bij ruitschade alles. „Een sterreparatie kan meestal zonder afspraak. Vervangen doorgaans de volgende dag. En als je wilt wachten, we hebben de koffie altijd klaarstaan.” Makkelijk en nog handiger is dat Autotaalglas vier werkplekken biedt inclusief wifi waar je ook kunt zitten om te werken terwijl je wacht. „Die plekken bevallen zo goed dat klanten soms gewoon blijven zitten ook al is de auto al klaar”, lacht Hogenkamp. „Want ‘Ik zit hier zo lekker rustig,’ zeggen ze dan.”

Service staat voorop. „Ik vind het belangrijk dat we met een team werken dat het leuk heeft. Onderling moet het goed zijn. Dan lever je automatisch goed werk en goede service.” In die service valt ook de afhandeling met verzekeringsmaatschappijen. Vaak is ruitschade gedekt en dan heeft Autotaalglas een direct contact zodat je dat als klant niet zelf hoeft te regelen. Daarnaast biedt Hogenkamp nog andere specifieke service. „We zijn ook gespecialiseerd in het polijsten van vergeelde doffe autolichten en bijvoorbeeld het verwijderen van een vervelende geur in auto’s. Met een speciale unit reinigen we met ozon de lucht in de auto, zelfs in het circulatiesysteem van je airco.”

ZORGELOOS Het servicepakket van Autotaalglas is duidelijk gericht op zorgeloos autorijden. Nogal wat vaste klanten weten daarom regelmatig de weg naar Autotaalglas te vinden. „Er zijn particuliere rijders, die maken vaak veel kilometers, en ook bedrijven met een groot wagenpark waar we veel onderhoud en reparatie doen. We zijn dan ook rechtstreeks bereikbaar terwijl we de voordelen hebben van een landelijke organisatie. We kennen een haal- en brengservice en desgewenst vervangend vervoer. Nu veel mensen weer thuiswerken door corona is dat een uitkomst merken we.”

door Arnoud J Spaaij 

Autotaalglas Amersfoort
Maanlander 19
3824MN Amersfoort
033-4480031

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie