Afbeelding
Koen van Weel

Moederbedrijf Blokker verkoopt budgetwinkelketen Big Bazar

27 oktober 2021 om 12:05 Zakelijk

AMERSFOORT (ANP) Mirage Retail Group (MRG), het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys, verkoopt budgetwinkelketen Big Bazar. Die 135 filialen tellende keten sluit volgens het verkopende winkelconcern niet zo goed aan bij de eigen plannen om ook online verder te groeien. Amersfoort heeft één vestiging van de keten, aan de Pieter Stastokerf 18 in Schothorst.

Met Big Bazar wilde de eigenaar de concurrentie aangaan met discounter Action. In 2019 werd aangekondigd dat vijftig nieuwe filialen zullen worden geopend in vestigingen van de failliete drogisterijketen Op=op Voordeelshop.

Big Bazar wordt overgenomen door BB Retail, dat is opgericht door ondernemer Heerke Kooistra, die veel expertise heeft op het gebied van inkoop en discount. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

MRG is voortgekomen uit de voormalige Blokker Holding en is met meerdere ketens een grote speler in de Nederlandse winkelstraten. Het concern werkt aan een beursgang, die volgend jaar moet plaatsvinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie