'We koesteren de vele mooie herinneringen op de huidige locatie aan de Everard Meysterweg, maar we zijn toe aan een toekomst op een nieuwe plek.'
'We koesteren de vele mooie herinneringen op de huidige locatie aan de Everard Meysterweg, maar we zijn toe aan een toekomst op een nieuwe plek.' Eigen foto
Ondernemer in beeld

Centrum Garage na 63 jaar weg van Everard Meysterweg

21 oktober 2021 om 15:34 Zakelijk

AMERSFOORT Centrum Garage/Pon Dealer SEAT verhuist na 63 jaar op de Everard Meysterweg in Amersfoort per 18 oktober naar een nieuw onderkomen. Naar verwachting medio 2023 strijkt het bedrijf neer op de nieuw te bouwen locatie aan de Industrieweg in Amersfoort, waar het voor Pon ooit allemaal begon. 

Tot die tijd zijn er tussenoplossingen gevonden in Amersfoort en Nijkerk, zodat klanten van Centrum Garage/Pon Dealer Seat op de vertrouwde service én gezichten kunnen blijven rekenen. 

In deze overbruggingsfase kunnen klanten voor Seat-service terecht bij de tijdelijke Skoda-service-vestiging op de Nijverheidsweg-Noord 44-48 en voor Seat-verkoop bij Autobedrijf Schueler in Nijkerk. Volkswagen-service vertrekt alvast definitief naar Volkswagen aan de Industrieweg 11 in Amersfoort.

NIEUWE THUISBASIS Het is na 63 jaar tijd voor een nieuw hoofdstuk voor Centrum Garage/Pon Dealer Seat, zegt vestigingsdirecteur Rudolf van Silfhout. ,,We koesteren de vele mooie herinneringen op de huidige locatie aan de Everard Meysterweg, maar we zijn toe aan een toekomst op een nieuwe plek. We zijn dankzij het vertrouwen van onze klanten letterlijk uit ons jasje gegroeid. Nu geven we deze plek terug aan de buurt en kijken wij uit naar ons toekomstige onderkomen. Er verrijst straks aan de Industrieweg een nieuwe thuisbasis waar we heel veel jaren vooruit kunnen, met alle moderne faciliteiten die daarbij horen. Dat is voor ons goed, maar zeker ook voor onze klanten.”

We worden de poort van Amersfoort, zo blikt vestigingsdirecteur Rudolf van Silfhout verwachtingsvol vooruit

De nieuwbouwlocatie, die naar verwachting over ongeveer twee jaar klaar is, biedt straks plek aan alle merken van Pon Dealer: Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. ,,We worden de poort van Amersfoort”, zo blikt Van Silfhout verwachtingsvol vooruit. ,,Eén centraal kloppend hart op voor Pon historische grond. Dat brengt grote voordelen met zich mee. De herkenbaarheid en aantrekkingskracht van onze vestigingen nemen toe, we bundelen onze kennis en we worden nog meer familie van elkaar. Ook kunnen we onze dienstverlening efficiënter inregelen voor onze klanten. Wij zijn straks in staat om mobiliteitsoplossingen van A tot Z onder één dak te bieden.”

RIJK VERLEDEN Geen nieuw avontuur zonder afscheid. Centrum Garage/Pon Dealer Seat laat een plek met een rijk verleden achter. ,,Met pijn in het hart verlaten we de Everard Meysterweg, maar tegelijkertijd zijn we trots op de verdere groei van onze merken Seat en Volkswagen”, zegt Frank van der Hammen, als servicemanager al bijna 25 jaar het gezicht van Centrum Garage. ,,De rijke historie is niet weg, die nemen we mee in ons hart. Al die mooie herinneringen, je kunt er een boek over schrijven.”

Van der Hammen benadrukt dat de locatie van Centrum Garage/Pon Dealer Seat anders wordt, maar de mensen die er werken niet. ,,Onze medewerkers verhuizen met ons mee. Dat zijn veelal vaste krachten die al jarenlang bij ons werken. Neem Angel Gutierrez Torres, die maar liefst 48 jaar actief is in onze werkplaats. Onze klanten, die vaak al generatie op generatie bij ons komen, blijven dus de vertrouwde gezichten zien. Wij hopen dan ook van harte dat zij met ons meeverhuizen. Op naar een nieuwe toekomst, wij kijken ernaar uit.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie