,,Wij starten altijd met een vrijblijvend intakegesprek waarbij de methode wordt uitgelegd en het te verwachten resultaat besproken wordt.”
,,Wij starten altijd met een vrijblijvend intakegesprek waarbij de methode wordt uitgelegd en het te verwachten resultaat besproken wordt.” prive collectie
De Specialist

Is definitief ontharen echt definitief?

15 oktober 2021 om 15:30 Zakelijk

Als je het zat bent om je oksels, bikinilijn, rug, borst, benen of gezicht te moeten blijven scheren, kan definitief ontharen geweldig klinken. Maar waarom is er zoveel keus en zijn er zoveel prijsverschillen? Blijven de haren echt definitief weg? Huidtherapeut en specialist Annemarijn van Dort legt het uit.


Waarom is er zoveel keus?
,,Iedereen in Nederland, geschoold of niet, mag met laser apparatuur werken. Neem daarbij dat er veel verschillende typen lasers op de markt zijn waardoor prijzen en resultaten enorm verschillen.”

Waarom zoveel prijsverschillen?
,, Dat komt omdat er zoveel verschillende lasers op de markt zijn. De lasers verschillen in aanschafprijs en dus ook in kwaliteit. De goedkope lasers hebben niet het vermogen om de haartjes definitief te verwijderen. Hierdoor zijn mensen niet met gemiddeld 8 behandelingen al klaar, maar moeten er wel 20 of 30 behandelingen ondergaan worden zonder voldoende effect. Ten tweede is het heel belangrijk dat de behandelaar voldoende geschoold is om met laser apparatuur te werken. Het werken met een laser vereist kennis van de huid om zo effectief mogelijk te kunnen werken en complicaties te voorkomen.”


Het najaar is het beste seizoen om te starten ,,Laseren kan niet op een zongebruinde huid. Het beste moment om te starten is in oktober. Het verschilt per huidgebied wat de interval tussen de behandelingen is. Zo wordt het gezicht, de oksels en de bikinilijn elke 5 weken behandeld en kun je met één ‘winterseizoen’ dus al klaar zijn. De interval bij het laseren van de benen, armen, rug of buik is 8 tot 10 weken omdat de haargroei op deze lichaamsdelen wat langzamer groeit.”


Werkt het echt definitief? ,,Als alle nodige factoren aanwezig zijn werkt laserontharing echt definitief voor de haren die behandeld worden. Welke factoren zijn dan nodig? Naast een goed opgeleide behandelaar is de juiste laserapparatuur noodzakelijk. Een voorbeeld van een goed laserapparaat is bijv. de Lightsheer Diode Laser die werkt met een golflengte van 810 nm die specifiek op het haarpigment werkt. Ook moet er voldoende pigment in de haren aanwezig zijn. Tot slot moet er uitgesloten worden dat er geen medicatie gebruikt wordt die de haargroei kan stimuleren. Als deze factoren gunstig zijn, blijven de haartjes die gelaserd worden na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen definitief weg. Bedenk wel dat er veel meer haarzakjes op de huid aanwezig zijn dan wij met het blote oog kunnen zien. Gedurende hormonale veranderingen zoals een zwangerschap of de overgang kunnen deze haarzakjes gestimuleerd worden en kunnen er dus nieuwe haartjes ontstaan.”


Intake ,,Wij starten altijd met een vrijblijvend intakegesprek waarbij de methode wordt uitgelegd en het te verwachten resultaat besproken wordt.”

Huidtherapie Stenders & van Dort
Gezondheidscentrum Liendert
Wiekslag 90 Amersfoort
033-4659899
huidtherapiestendersvandort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie