Zaher Shalhoub kookt mediterraans en net zo gemakkelijk Hollandse stamppot.
Zaher Shalhoub kookt mediterraans en net zo gemakkelijk Hollandse stamppot. Hart van Syrië
Ondernemer in beeld

Zaher kookt met hart en ziel

14 juni 2021 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT De prachtige keuken van Zaher Shalhoub straalt van alle kanten kwaliteit en efficiëntie uit. Gerechten die hier vandaan komen moeten wel heerlijk zijn. In slechts een paar jaar tijd bouwde de Syrische kok zijn bedrijf op. Maar de belangrijkste ingrediënten blijken uit zijn hart te komen.

Zaher Shalhoub vluchtte uit Syrië in 2015. Het was de moeilijkste beslissing in zijn leven en hij liet alles achter. Een emotionele, zware en moeilijke reis naar Nederland volgde. Hier kwam hij in het AZC Ter Apel terecht waarna zijn moeizame tocht naar een veilig heenkomen nog via meerdere AZC’s, procedures en vooral ook hoop bestond. Zijn vrouw en kinderen waren achtergebleven en de hereniging duurde meer dan een jaar. Toen zijn gezin op 1 januari 2017 een huis kreeg toegewezen was zijn dankbaarheid groot. „Ik had in Syrië een restaurant gehad en vrijwillig kookte ik in Nederland voor de vrijwilligers die asielzoekers begeleiden. Dat was wel het minste wat ik voor ze kon doen”, legt Shalhoub uit. „Ik ben Nederland zo dankbaar en Amersfoort en de bewoners in het bijzonder.”

Ik werk altijd vol met herinneringen aan ieder gerecht en alles wat ik kook

BRABANT Het was de start van zijn cateringbedrijf dat enorm veel mogelijkheden biedt maar vooral succesvol is vanwege de bijzondere gerechten en goede smaak. „Het zijn veelal mediterraanse gerechten geïnspireerd op mijn eigen recepten, ideeën en ervaring.” Met name het laatste blijkt de inspiratiebron voor de succesvolle buffetten, diners en kookworkshops die Shalhoub met zijn bedrijf Hart van Syrië levert. „Ik werk altijd vol met herinneringen aan ieder gerecht en alles wat ik kook. En ik heb veel goede herinneringen aan vrienden, mijn vader en bijvoorbeeld aan mijn oma. Als kleine jongen keek ik naar haar als ze stond te koken”, legt Shalhoub gedreven uit. Koken is voor hem een passie die duidelijk uit zijn hart komt. En zijn Syrische hart gaat ook open voor Hollandse pot. „Ik kookte in Brabant voor een gezelschap. Stamppotten in allerlei soorten. Een oude boer kwam na afloop naar met toe en zei ‘Hoe doe je dat? Het is de lekkerste stamppot, zoals ik die ook van mijn moeder kreeg,’ en dat was echt een groot compliment”, vertelt de kok over zijn veelzijdigheid en mogelijkheden.

Binnenkort levert Hart van Syrië ook via Ubereats

SYRISCHE BUFFETTEN Prijs, hoge kwaliteit en mogelijkheden zijn in de beste handen bij Shalhoub. Catering voor 2 of 3 mensen thuis en buffetten voor groepen tot 400 personen kan Hart van Syrië verzorgen. Flexibliteit is voor Shalhoub gewoon. Hij schakelde tijdens de corona lockdown om naar thuis bezorgen en afhalen. En per 18 juni start hij, na de moeizame coronaperiode, met een nieuwe reeks Syrische buffetten in doe-het-zelf-café Rooie Cent, Theater De Kamers in Vathorst en De Wijkboerderij Nieuwland.
Binnenkort levert Hart van Syrië ook via Ubereats. Wie wil genieten van het heerlijke eten dat met hart en ziel gemaakt is door Zaher Shalhoub kan alle informatie vinden op zijn website en Facebook-pagina.

Door Arnoud J Spaaij

Hart van Syrië
hartvansyrie.nl
facebook/hartvansyriecatering
06 40985580
info@hartvansyrie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie