Salim (rechts) en zijn broertje Hussain openen zaterdag De Barabier in Hoevelaken
Salim (rechts) en zijn broertje Hussain openen zaterdag De Barabier in Hoevelaken Maureen van Goethem / MC4DESIGN
Ondernemer in beeld

De Barabier is alleen voor mannen

27 mei 2021 om 12:15 Zakelijk

HOEVELAKEN Een goed kapsel, een verzorgde baard of snor dienen goed onderhouden te worden. Dat is vanaf nu ook mogelijk in Hoevelaken: aanstaande zaterdag 29 mei opent De Barabier, een echte barbershop.

De kapperszaak, gevestigd op De Brink 4 (het pand tussen de Zeeman en de Kruidvat), lijkt op het eerste oog toegankelijk voor mannen en vrouwen. Toch is er in de zaak een barbershop gevestigd, die wordt gerund door Salim, waar volgens de kapperszaak alleen échte mannen toegang tot hebben.

,,Zelf kom ik uit Syrië en ben ik zes jaar geleden gevlucht. Inmiddels heb ik een verblijfstatus gekregen’’, vertelt de 22-jarige Salim. ,,Vijf jaar geleden ben ik begonnen met Nederlands leren en het knippen en scheren van heren. De kappersopleiding heb ik afgerond, maar in de praktijk heb ik het vak echt geleerd.’’ Inmiddels heeft hij dus vier jaar ervaring.

Toen Salim het pand in Hoevelaken zag twijfelde hij geen moment. ,,Deze ruimte in het dorp biedt een mooie kans. Daarbij heb ik van twee Nederlandse ondernemers hier uit de buurt geweldige ondersteuning gekregen om mijn eigen zaak te beginnen. En nu is het eindelijk zover.’’

Een feestelijke opening zal hij niet kunnen houden vanwege corona, maar de eerste twee weken kun je je voor slechts vijf euro laten knippen.

COMPLEET Er is goed nagedacht over de inrichting van de nieuwe zaak. ,,Er staan ook ‘echte’ barbierstoelen. Nergens is wachten zo relaxt als bij ons. Mannen moeten zich hier thuis voelen.’’

Salim’s droom is om de salon groot te maken, het team uit te breiden en vooral het de mannen naar hun zin te maken zodat ze tevreden de deur uitlopen. ,,Ik vind het heerlijk om klanten blij en helemaal als nieuw de salon te zien verlaten. Daarom wil ik graag een complete ervaring bieden.’’

Leuk zo’n baard of snor, maar het vergt wel wat onderhoud

ONDERHOUD Mannen kunnen bij De Barabier ook terecht voor het stylen van de baard. Verder verzorgt Salim de complete uitstraling door ook te kijken naar de wenkbrauwen. ,,Als extra kan ik oorharen verwijderen met een vlammetje”, aldus Salim. ,,Je kunt hier ook terecht als je geen baard hebt, of met wat langer haar. Ik ben namelijk ook herenkapper.’’

Leuk zo’n baard of snor, maar het vergt wel wat onderhoud. Daarom verkoopt Salim ook bijbehorende producten, zodat de mannen de baard of snor ook thuis kunnen onderhouden.

OPENINGSTIJDEN De Barabier is geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Salim werkt zonder afspraak, maar bellen mag altijd!

door Maureen van Goethem

De Barabier
De Brink 4
3871 AM Hoevelaken
Tel.: 06 139 42 879
www.debarabierhoevelaken.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie