'Naast verhelpen van klachten kan de podotherapeut ook voorkomen dat je problemen krijgt.'
'Naast verhelpen van klachten kan de podotherapeut ook voorkomen dat je problemen krijgt.' Expertise centrum
advertorial

De Specialist: ‘Eén op de vijf mensen loopt niet lekker’

11 februari 2021 om 13:02 Zakelijk

AMERSFOORT Een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon kunnen klachten aan de voeten, enkels, knieën, heupen of rug veroorzaken. Een podotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak van de problemen waardoor ze verholpen en voorkomen kunnen worden. ,,Een goede voetstand is de basis om goed te bewegen en daarom erg belangrijk. We staan en lopen immers vrijwel de hele dag”, vertelt specialist Marian Evers, podotherapeut bij RondOm Podotherapeuten.

 ,,Als je vijftig jaar bent heb je al drie keer de wereld rondgelopen. Deze belasting wordt onderschat en daarom is het geen wonder dat er veel mensen last hebben van voetklachten, zoals vermoeide voeten, doorgezakte voeten, peesontstekingen en hielpijnen.”

PODOTHERAPEUT ,,Net als bij een fysiotherapeut is een podotherapeut na een vierjarige HBO-opleiding paramedicus. Een podotherapeut is gespecialiseerd in klachten die voortkomen uit een verkeerd looppatroon. Vaak denken mensen alleen bij pijn aan de voeten aan de podotherapeut of dat zooltjes kunnen helpen, maar zij helpen ook veel mensen met klachten hogerop in het lichaam die ontstaan door een verkeerde voetstand. Naast verhelpen van klachten kan de podotherapeut ook voorkomen dat je problemen krijgt.”

DOELGROEPEN ,,In de praktijk ziet de podotherapeut een uiteenlopende groep mensen, zoals sporters, kinderen, mensen met diabetes mellitus, reuma e.d. RondOm Podotherapeuten bestaat daarom ook uit een team met verschillende specialisten op de diverse onderdelen. Via een platform kunnen ze hun kennis delen of casuïstiek met elkaar bespreken waardoor de patiënt altijd verzekerd is van veel ervaring en de meeste up to date kennis. Specialismen zijn: sport-, kinder-, bedrijfs- en diabetespodotherapeuten, bewegingswetenschappers, nagelspecialisten en MSU (voetechografie) specialisten.”

ONDERZOEK EN BEHANDELINGEN ,,Het unieke van een podotherapeut is dat deze altijd op zoek gaat naar de oorzaak van het probleem. Tijdens het onderzoek wordt zowel klinisch onderzocht waarbij men kijkt naar de stand van het lichaam, de bewegelijkheid test, het looppatroon wordt beoordeeld, daarbij wordt een hightech loopanalyse en drukmeetapparatuur ingezet. Er zijn verschillende behandelmethodes mogelijk zoals het aanmeten van podotherapeutische zolen, het toepassen van dry needling, shockwave, (medical)taping en het maken van corrigerende teenstukjes. Patiënten krijgen daarnaast (sport)schoen-, belastbaarheid- en verzorgingsadviezen.”

RondOm Podotherapeuten is te vinden in Gezondheidscentrum -Zielhorst, Vondelplein, De Liendert, Huisartsen Amersfoort Zuid en Huisartsenpraktijk Soesterkwartier.
Voor informatie of een afspraak bel naar: 088-1180500 of ga naar www.rondompodotherapeuten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie