,,Na zo’n boek voel je je dakloos. Op zoek naar een nieuwe woning", aldus Loeve.
,,Na zo’n boek voel je je dakloos. Op zoek naar een nieuwe woning", aldus Loeve. Riemer
Advertorial

Boek van de maand: ‘Je dendert direct het verhaal in’

3 februari 2021 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Elke maand bespreekt Hans Loeve, bedrijfsleider van Boekhandel Riemer in Amersfoort, een boek dat er om verschillende redenen uitspringt. Deze maand: Min Jin Lee-Han.

,,Pachinko was het boek waarmee de Koreaanse Min Jin Lee wereldwijd doorbrak. Het eerste boek dat zij echter schreef was Han. Geen idee waarom dit niet eerder is uitgegeven want het is zeker zo goed.

Lee schrijft vanuit haar roots, want haar Koreaanse afkomst en wonend in Amerika, zijn de belangrijke fundamenten voor dit boek, waarin je gaat wonen. Zo af en toe wat eten of werken maar dan snel weer naar huis, terug naar de ruim 600 pagina’s die wachten om verslonden te worden.

WIRWAR VAN INTRIGES Hoofdpersoon is Case Han, een eigenzinnige en eigenwijze die haar draai nergens kan vinden. Je dendert direct het verhaal in want na vijftig bladzijden is ze werkeloos weer thuis gaan wonen, wordt ze door haar strenggelovige vader letterlijk het huis uitgeslagen, vlucht ze naar haar vriend die doodleuk met twee Koreaanse dames in bed ligt. Berooid van geld en geluk klopt ze bij haar vriendin aan en probeert ze op te klimmen. De keuzes die ze maakt in werk en relaties zijn begrijpelijk maar niet altijd verstandig. Ze raakt verzeild in een wirwar van intriges. Bij vlagen lijkt het alsof je in een soap terecht komt. Net op tijd vlecht de schrijfster er een ander verhaal in, bijvoorbeeld in mooie flashbacks over haar moeder. Haar vader en moeder leven weliswaar in het moderne Amerika van eind vorige eeuw, maar ze zijn duidelijk blijven steken in Koreaanse tradities van trouw, discipline en normen.

BUITEN DE WERKELIJKHEID Op zich is dat bewonderingswaardig maar het zet hen buiten de werkelijkheid. Leah, zo heet haar moeder, is lid van het zangkoor van de kerk en de dirigent maakt misbruik van haar naïviteit. Han zorgt ervoor dat het rechtgezet wordt. Han zorgt er sowieso voor dat er heel veel rechtgezet wordt. In het bedrijf waar ze werkt en in de hulp bij relatieproblemen van vrienden, haar zus. Alleen: waar staat ze zelf? Wat wil ze zelf?

REFLECTEREN De verhalen in het boek zijn prachtig maar het mooiste is wel dat Han het hele boek zoekende is naar zichzelf. Onwillekeurig reflecteer je op je eigen leven: maak IK de juiste keuzes? Aan het eind van het boek laat ze de lezer zelf in een mooi open einde, zelf de conclusie trekken of het Han gelukt is om haar vragen te beatwoorden. Na zo’n boek voel je je dakloos. Op zoek naar een nieuwe woning.”

Hoe dit boek te bestellen?
Een digitale versie van deze tip vind je op onze website:
www.boekhandelriemer.nl.
Daar staan ook diverse andere tips die u gemakkelijk kunt bestellen. De bestelling komen we in de hele regio thuisbrengen, speciaal ingepakt. En straks na de lockdown bent u natuurlijk van harte welkom in onze karaktersitieke winkel. Onze gegevens: Boekhandel Riemer, Emiclaerhof 18, 3823 EM Amersfoort, 033 - 4560804, e-mail: amersfoort@boekhandelriemer.nl..


‘Na zo’n boek voel je je dakloos. Op zoek naar een nieuwe woning’ - Foto: Riemer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie