Met de bakfiets, en een beetje hulp van Hurby, bezorgt Renkema Kaas bestellingen door heel Amersfoort en Leusden.
Met de bakfiets, en een beetje hulp van Hurby, bezorgt Renkema Kaas bestellingen door heel Amersfoort en Leusden. Renkema Kaas
Advertorial

Al 33 jaar kaas van Renkema: ‘Klanten hebben ons zien opgroeien’

27 januari 2021 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT In 1987 begint Piet Renkema samen met zijn vrouw Annie de kaaswinkel aan de Leusderweg. Dit jaar is het zo ver: Piet Renkema mag gaan genieten van een welverdiend pensioen, terwijl zijn zoons de winkel runnen.

Pieter en Wouter Renkema zijn opgegroeid tussen de kazen. ,,Dat begon toen we twaalf of dertien waren”, begint Pieter zijn verhaal. ,,We waren vaak in de winkel en gingen later ook meehelpen, altijd heel vrijblijvend. Dat begint met afwassen en langzaam ga je ook klanten helpen. Veel mensen hebben ons zien opgroeien door de jaren heen.” Het was al een tijdje duidelijk dat Pieter de zaak over zou nemen van zijn vader, maar de uiteindelijke overgang is geleidelijk gegaan. 

Piet ging steeds één dag minder werken terwijl Pieter steeds meer verantwoordelijkheden kreeg. Pieter: ,,Toen mijn vader stopte met zijn vaste uren, is Wouter erbij gekomen. Het is de bedoeling dat hij uiteindelijk mede-eigenaar wordt.” Helemaal alleen staan ze er niet voor. Moeder Annie staat op vrijdag nog in de winkel en Piet valt in tijdens vakanties en als het druk is.

WEBSHOP Eén van de nieuwste aanwinsten van Renkema Kaas is de webshop. Het idee ontstond vlak voor de feestdagen. ,,Op de webshop kun je ons hele assortiment bestellen. Van kaas tot de lokale producten, zoals paté, bieren en koffie die wij in de winkel hebben liggen. De optie die tijdens de feestdagen veel gebruikt werd, is de mogelijkheid om je bestelling online te plaatsen en de producten op een zelfgekozen tijdstip in de winkel af te halen. Dat kan nog steeds trouwens, dat scheelt weer wachten in de winkel.”

BEZORGING Renkema Kaas bezorgt ook thuis. Ze kochten er zelfs een gloednieuwe bakfiets voor. ,,Hoe dichter bij de zaak, hoe meer we echt zelf bezorgen. Helemaal handig nu de binnenstad autoluw is, het is zo dichtbij dat het makkelijk te fietsen is. Vathorst is wel een beetje ver trappen, vandaar dat we samenwerken met Hurby voor levering in de gemeente Amersfoort én Leusden. De bezorgkosten zijn 3,95 euro en alles wat je voor 15.00 uur bestelt, heb je dezelfde dag nog in huis. Het is makkelijk te leveren omdat we alles zelf doen, zo kunnen we alles op temperatuur houden.” 

De webshop biedt voor ieder wat wils, ook voor klanten die even geen inspiratie hebben. De familie Renkema heeft vier kaasplateaus samengesteld met verschillende thema’s en maar liefst 11 verschillende borrelboxen voor ieder budget. ,,Op de website staan ze kant en klaar, met één klik kun je bij wijze van aan de borrel”, vertelt Pieter lachend.

Voor Pieter is het klantcontact het belangrijkst: ,,Veel klanten kennen we en daarvan weten we welke kaas ze komen kopen, maar het is ook leuk om samen met iemand op zoek te gaan naar de juiste kaas. Je gaat naar een kaaswinkel om meer te weten te komen over de achtergrond van het product. Daar vertellen we graag over. Bij onze Hollandse kazen kennen we de boeren: we weten hoe ze werken en omgaan met de dieren. We proberen wat kaas betreft de beste kwaliteit in huis te halen, maar het moet wel verantwoord zijn voor dier en milieu. Bovendien vinden het zelf gewoon leuk om met kaas te werken en vinden we het hier allemaal ook nog eens heel lekker, dat merk je als je langskomt.”

Renkema Kaas
Bezoek de website en webshop
Leusderweg 116
3817 KD Amersfoort
Tel. 033-4634570

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie