Afbeelding
NICO BRONS FOTOGRAFIE
Advertorial

Eigenzinnige fashionstore Roots staat zoals altijd voor je klaar

30 december 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Al drie jaar is Roots niet meer weg te denken uit het Amersfoortse straatbeeld. Sinds de coronamaatregelen is de webshop belangrijker dan ooit en komen de medewerkers van Roots zelfs naar je toe, via Facetime en met ‘same day delivery’.

Roots is een eigenzinnige fashionstore voor mannen en vrouwen aan de Krommestraat. De winkel staat bekend om hun sterke, eigen stijl. Storemanager Anouk Goossensen vertelt: ,,We kiezen net even de andere items dan de meeste winkels. Dat is bijzonder, zeker in Amersfoort.” December is normaal de drukste tijd voor de winkel, maar dat liep dit jaar een tikkeltje anders. ,,We zagen de lockdown de zaterdag voor de dinsdag dat de regels van kracht werden al aankomen,” vertelt Anouk, ,,We wisten gelijk dat we snel moesten schakelen. Het online zetten van producten die je anders niet zo snel in onze webshop zou vinden, is één van de eerste dingen die we hebben gedaan. Sieraden bijvoorbeeld, die hebben we toen juist aangeboden om de klant te helpen kerstcadeau’s te kunnen shoppen.”

DIGITAAL WINKELRONDJE Roots heeft ook een tijd personal shopping sessies aangeboden aan klanten die coronaproof kleding wilden kopen, maar met de lockdown viel die mogelijkheid tijdelijk weg. Anouk: ,,Wij staan er om bekend dat we iedereen die hier komt persoonlijk advies geven. Kopje koffie erbij, in het weekend een hapje en een drankje. Dat vinden we gewoon belangrijk. Nu dat niet kan, kun je op doordeweekse dagen een afspraak met ons maken om te Facetimen. Dan lopen wij een rondje met je door de winkel. Dat werkt voor ons beter, zo kunnen we iedereen die dat wil toch blijven voorzien van advies. We krijgen er hele positieve reacties op.” 

Bestellingen worden vaak ook nog eens dezelfde dag thuisbezorgd. Daarvoor is werkelijk iedereen opgetrommeld. Anouk: ,,Als het op de fiets kan, doen we het zelf. Anders gaat mijn vriend het na zijn werk bezorgen. Sinds maart wordt er meer dan ooit gebruik gemaakt van ‘same day delivery’. Normaal kwamen mensen net zo lief naar de winkel, maar de snelle bezorging is een mooie oplossing nu dat niet kan.” Vanaf het begin is online zichtbaarheid één van de belangrijkste speerpunten van de winkel. Dat is de afgelopen maanden alleen nog maar meer geworden. ,,De webshop was altijd al een belangrijk onderdeel van de zaak, dat is wel fijn om te hebben als je ook veel volgers buiten Amersfoort hebt. Nu gaat alles eigenlijk via de webshop. Dat loopt gelukkig hartstikke goed”, aldus Anouk. 

IEDEREEN MODEL Die volgers van buiten Amersfoort dankt Roots aan het instagramaccount @Roots_amersfoort waar ze al jaren scoren de hashtag #Iedereenismodel. Onlangs stonden een aantal Amersfoortse horecaondernemers daar in de spotlight. ,,We hadden tussendoor ook nog even bedacht dat we die ondernemers graag een hart onder de riem wilden steken. In het nieuwe jaar gaan we gewoon weer door met #Iedereenismodel. Mochten er Amersfoorters zijn die dit lezen en die het leuk vinden om daar aan mee te werken, dan kunnen ze ons altijd contacten. De enige voorwaarde is dat je uit Amersfoort komt. Oh; en mannen mogen zich ook aanmelden, die zijn altijd lastiger te vinden dan vrouwen.”

Roots geeft per 1 januari 40 procent korting op een selectie van het assortiment: tel. 033-2852272, www.rootsfashion.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie