Han Hengeveld wil nog een jaartje door.
Han Hengeveld wil nog een jaartje door. Arnoud J Spaaij
Advertorial

HypotheekProf Han Hengeveld heeft al 34 jaar advies op de teller

19 december 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Han Hengeveld werkte het grootste deel van zijn leven als gecertificeerd hypotheekadviseur. Eind volgend jaar stopt hij en hij vindt dat hij dan met zijn vierenzeventig jaar de zaken aan zijn zoon mag overlaten.

Arnoud J Spaaij

„Goed en gezond ouder worden daar ga ik voor”, begint Han Hengeveld met een terugblik op zijn lange carrière. Het blijkt dan ook al snel dat Hengeveld veel te vertellen heeft over wat hij allemaal meemaakte, maar zeker ook nog steeds vooruit kijkt. „Volgend jaar dan staat er bij mij 34 jaar advies geven op de teller. Dan neemt mijn zoon het over. We doen het nu al samen maar ik vind het dan ook wel mooi geweest. Ik wil nog wel graag blijven meedoen hoor. Alleen geen gekke dingen doen.”

Hengeveld werkte tientallen jaren in de hypotheekbranche. In 2008 begon hij voor zichzelf met De HypotheekProf nadat hij daarvoor lange tijd met plezier werkte voor De Hypotheker. „Ja inderdaad”, die van „’Jazeker, de hypotheker’. Ik zat er in 1995 en 1996 in het marketing management. We veranderden ons budget van sponsoring van TV Woonmagazine naar TV-spots. Ieder kantoor kreeg toen ook een Smart. Prachtig was dat. In heel Nederland reden die autootjes rond van De Hypotheker. We kregen zelfs een vermelding in het boek van Guiness World of Records met de meeste auto’s op een veerboot. Maar toen de formule wijzigde in hard franchising ben ik daar weggegaan.”

Na De Hypotheker stapte Hengeveld een poosje over naar Huis & Hypotheek. Met zijn ervaring zag hij op enig moment meer kansen om het anders te doen. Op 1 januari 2008 startte Hengeveld met zijn kantoor in Amersfoort. Hij breidde zijn bedrijf uit en had al snel vijf adviseurs aan het werk. „Inmiddels houden we kantoor in Laren. Maar voor onze service maakt dat niet uit. We komen op afspraak graag bij mensen thuis voor een hypotheekgesprek. Of als mensen dat wensen ontvangen we ze ook graag in ons kantoor of elders in een restaurant. Dat is dus ook altijd in de buurt.”

HypotheekProf richt zich uitsluitend op hypotheken. Dat is eigenlijk vooral schoenmaker houd je bij je leest, meent Hengeveld. „Kijk wij zijn gespecialiseerd in hypotheken. Er zijn wel zo’n dertig tot veertig hypotheek aanbiedende partijen in deze markt. Veel mensen weten dat helemaal niet. Wij kijken echt wat bij iemand past. Op basis daarvan kiezen we ook samen met de klant welke hypotheekaanbieder het beste is. Ga gewoon naar een onafhankelijk gecertificeerde hypotheekadviseur die alles voor de klant kan vergelijken.”

De kennis van zaken is sowieso een belangrijk uitgangspunt voor Hengeveld. „Mensen weten vaak nauwelijks iets van hypotheken. Überhaupt van financiën. Het zou eigenlijk een vak op school moeten zijn, scheikunde dat toch niemand gebruikt eruit en ‘Financiën in je leven’ ervoor terug. Ik wel best les geven”, besluit Hengeveld met een lach, maar ook met een serieuze toon.

HypotheekProf
Krommepad 5J
1251HP Laren
Tel. 06-29566784 of 06-30865754.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie