Volg de borden voor de Drive Thru van Bakkerij Groenendijk.
Volg de borden voor de Drive Thru van Bakkerij Groenendijk. Arnoud J Spaaij
Advertorial

Oliebollen Drive Thru: ‘Bestel op tijd, kom verspreid’

19 december 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Het is misschien niet de eerste Oliebollen Drive Thru maar zeker wel de lekkerste. En ook al is het idee uit nood geboren, Evert Groenendijk ziet het vooral als service voor de klanten. „Volg de bordjes en je pikt zo je oliebollen op bij ons”, vat hij samen.

Arnoud J Spaaij

Zo vlak voor oud-en-nieuw is het een drukke tijd voor bakkers. En een enorme drukte in de winkels en dat is precies wat we op dit moment niet kunnen gebruiken. Daarom heeft Bakkerij Groenendijk eigenlijk gewoon het ei van Columbus bedacht. „Ach, we hebben 24 en 31 december ook goed de ruimte hier. Zoiets moet ook maar kunnen. In onze vier winkels lukt dat gewoon niet. En op deze manier kunnen mensen in de winkels ook gewoon hun dagelijks brood blijven halen. Zonder dat het daar te druk wordt”, vertelt eigenaar Evert Groenendijk op kantoor in de bakkerij aan de Printerweg. Die bakkerij is het ‘hier’ waar Groenendijk op duidt. Samen met echtgenote Ilse dokterde hij het plan uit voor de Drive Thru.

SCHUIFDEUR Voor de bakkerij aan de Printerweg is veel ruimte. Zoveel ruimte dat er gemakkelijk wat auto’s opgesteld kunnen staan bij de kraam aan het begin van de Drive Thru. „Daar geef je op welke bestelling je gedaan hebt via de website. Dat is wel het gemakkelijkste. De website hebben we al een poosje helemaal gereed hiervoor. Dus daar kan je vooraf bestellen. Ook hebben we bestellijsten liggen in onze winkels. Dat geeft meer ruimte en zorgt voor een snelle afhandeling. Ja, hier geldt echt ‘Bestel op tijd, kom verspreid’”, zegt bakker Evert. De meeste buren van Bakkerij Groenendijk zijn in de tijd dat de Drive Thru geopend is, gesloten.

AFHALEN Het afhaalpunt zelf is de bakkerij. „Dat vinden we eigenlijk ook best leuk aan deze actie. Je haalt nu eens de oliebollen echt bij de bron. We doen letterlijk de schuifdeur omhoog. Dan pik je zo vanuit je auto de verse oliebollen op.”

BORDEN Waar je precies moet zijn wordt straks aangegeven met borden en pijlen. Als je over de Outputweg of de Rondweg Oost rijdt hoef je alleen de richtingsborden maar te volgen. „O ja, er zal ook wel iemand komen die niet besteld heeft vooraf maar we hebben heus wel genoeg”, zegt Ilse met een lach. „Ja, dat kan hoor”, bevestigt Evert. „Hooguit dat die mensen toch moeten even wachten maar dat is geen probleem. Je kunt ook pinnen dus ook dat gaat netjes op afstand volgens de coronaregels.”

De Drive Thru is voor oliebollen. Brood en banket en andere producten blijft Groenendijk gewoon leveren via de bakkerswinkels. „De Drive Thru is echt bedoeld om de winkels te ontlasten. Het is ook een stukje service naar onze klanten. We merken eigenlijk altijd al dat mensen vaak alleen eropuit gaan voor dit soort boodschappen en anders kan je het combineren met de rit naar een andere winkel.”

Bakkerij Groenendijk
www.bakkerijgroenendijk.nl
Printerweg 55
3821 AP Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie