Houtrust kan een heerlijke brunch verzorgen met de kerst.
Houtrust kan een heerlijke brunch verzorgen met de kerst. Houtrust
Advertorial

Ambiance Houtrust biedt een ‘Brunch-Box’ met kerst

19 december 2020 om 15:15 Zakelijk

HOOGLANDERVEEN Houtrust is al eenenveertig jaar een begrip. En ook al is er heel wat veranderd in het dorp en daarmee ook bij het restaurant en zalencentrum, eigenaar Wim Tomassen probeert zoveel mogelijk vooruit te kijken. Ook in coronatijd.

Arnoud J Spaaij

„Ik hoop vooral dat we vanaf de komende zomer weer terug kunnen naar normaal”, begint Wim Tomassen. Met normaal denkt Tomassen voornamelijk aan de vele mogelijkheden die zijn bedrijf biedt. „Gelukkig hebben we veel capaciteit. En de ruimtes die we hebben kunnen we ook heel flexibel aanpassen. Daarom hebben we een aantal zalen eigenlijk permanent ingericht voor vergaderingen cursussen en examens. Een klein aantal mensen zit dan hier en via meerdere schermen wordt er online een presentatie gegeven. Dat werkt goed. We kunnen zo gemakkelijk groepen tot dertig mensen plek bieden in zes aparte ruimtes.”

Een heel contrast met de kerstperiode die Houtrust andere jaren kende. Dan wordt het horecacomplex voor de kerst helemaal sfeervol ingericht. „Ja dat zit er dit keer niet in”, zegt Tomassen. „Dan ziet het er hier heel anders uit. Daar hopen we volgend jaar weer op. Met zo’n duizend gasten is dat telkens een uitdaging maar ook ongelooflijk leuk om te doen. Mensen komen dan alleen of met hun hele familie met de kerst hier. Voor velen een echte traditie. Dit jaar zijn we genoodzaakt het anders te doen. We willen toch graag gezelligheid en sfeer brengen bij onze vaste gasten. Daarom komen we met een HoutrustBrunchBox. Die kan je vooraf bestellen en afhalen. De box is bedoeld voor twee personen maar je kan er natuurlijk gemakkelijk meerdere bestellen.” 

Zo heeft Houtrust opnieuw wat bedacht om gastvrijheid te bieden in het dorp. Een rol die Houtrust de afgelopen maanden op allerlei manieren had maar ook graag wil houden aldus Tomassen. „Van de zomer hadden we het terras open. Toen merkten we echt de betrokkenheid van iedereen. Mensen uit Hooglanderveen, vaste gasten en ouderen die dan hun steun betuigen aan ons en de horeca in het algemeen. Dat doet echt goed”, zegt Tomassen met nadruk. „We vonden het fijn dat we in die periode ook een maatschappelijk betrokken rol konden vervullen voor ouderen. We hadden hier een aanschuiftafel. Ouderen, alleenstaanden of mensen die lastig konden koken konden bij ons veilig en verantwoord op anderhalve meter aanschuiven. Nu is dat er weer even niet maar dat komt zeker terug.”

Tomassen kijkt evengoed meer vooruit naar wat straks weer kan. „We hebben een fijn bedrijf met een goed team. We zitten op een mooie plek, midden in het land en vlak bij het NS-station. Zodra de coronamaatregelen versoepeld worden, bieden wij iedereen graag weer alle ruimte voor fijne samenkomsten.”

Ambiance Houtrust
Heideweg 23
3829 BC Hooglanderveen
033 2571865
www.houtrust.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie