Iedereen die het kerstdiner komt afhalen krijgt een flesje Bier van Hier cadeau.
Iedereen die het kerstdiner komt afhalen krijgt een flesje Bier van Hier cadeau. Het Lokaal - Amersfoort
Advertorial

Omdenken met Kerst: Eet Lokaal en vegan

11 december 2020 om 10:30 Zakelijk

AMERSFOORT Wordt het een lokale en groene Kerst dit jaar? Als het aan streekwinkel en -restaurant Het Lokaal ligt wel!

Samen met The Vegetable chef stelden zij een overheerlijk, lokaal en vooral groen kerstmenu samen. Waarom groen? Rinke van ’t Holt, eigenaar van Het Lokaal, legt het uit: ,,Een betere wereld is een wereld waarin we minder dierlijke producten gebruiken. Daarom presenteren we, voor het derde jaar op rij, met trots een smaakvol veganistisch kerstmenu. Dit jaar jammer genoeg niet in ons restaurant, maar wel voor thuis.”

DE BASIS IS VEGAN Een menu waarin je vlees of vis echt niet mist, want vegetable chef Joris Schildknecht kookt op sterrenniveau met de lekkerste groenten van het seizoen. ,,Bij veel restaurants bevat het kerstmenu in de basis vlees en vis. Wil je vegan eten, dan moet je dit vaak apart aangeven. Wij doen het andersom. De vijf gangen zijn volledig veganistisch. Voor tafelgenoten die toch een stukje vis of vlees willen tijdens het kerstdiner voegen we een paar verantwoorde en lekkere opties toe. Zo maken we dit menu voor iedereen aantrekkelijk en kun je zelf je eigen menu samenstellen.

De basis is vegan, vis en vlees kunnen worden toegevoegd

BEZORGEN OF AFHALEN Het worden drie dolle dagen bij Het Lokaal. Het kerstdiner is te bestellen op kerstavond, eerste -en tweede kerstdag. geen zin om de deur uit te gaan? In de regio bezorgen ze het kerstmenu ook thuis. Een wijnarrangement, een likeurproeverij of een (alcoholvrije) bubbel zijn mee te bestellen. Het kerstmenu wordt koud geleverd, met verwarm-instructie van de chefs. ,,We willen namelijk dat jij geniet van kerst, in je eigen tempo. je staat geen uren in de keuken, maar warmt het gerecht op zodra je aan die gang toe bent. Tussendoor een spelletje doen of cadeautjes uitpakken is dus geen enkel probleem. Ook dat is even omdenken bij dit kerstdiner thuis: je hebt alle tijd!”

VOOR THUISKOKS Zin om zelf een fantastisch kerstdiner op tafel te zetten? In de weken voor Kerst pakt Het Lokaal in de verswinkel uit met extra feestelijke, culinaire en verse producten. Elsenburg & Sebastiani Broodmakers bakken de lekkerste kerststol en hun beroemde panettone. Er zijn ook diverse losse gerechten verkrijgbaar, om zelf een diner mee samen te stellen.

BIER VAN HIER Deze week wordt het eerste, echte Lokaalbier gebotteld. Samen met Eembier brouwde Het Lokaal een triple, met de naam ‘Bier van Hier’. ,,We zijn trots op ons eigen bier. Daarom krijgt iedereen die het kerstdiner komt afhalen in Het Lokaal een flesje Bier van Hier cadeau. Natuurlijk hopen we in het nieuwe jaar snel ons eigen bier op de tap te kunnen zetten. We snakken naar gezelligheid in het restaurant. Tot die tijd zorgen we met plezier voor lekkere, lokale en groene gerechten bij iedereen thuis!”

Het Kerstdiner is te bestellen via www.hetlokaal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie