Erna Joan Bosman is professioneel opruimcoach, ze helpt mensen graag met een opgeruimd huis en een opgeruimd leven.
Erna Joan Bosman is professioneel opruimcoach, ze helpt mensen graag met een opgeruimd huis en een opgeruimd leven. Charella Hulsbosch
Advertorial

Opruimcoach voor frisse start

25 november 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Opruimen is iets dat Erna Joan Bosman al vol enthousiasme doet sinds ze kind is. Na de basistraining bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers waagt Bosman een sprong in het diepe: ,,Ik hou erg van orde en netheid, daar wil ik graag andere mensen mee helpen.”

Charella Hulsbosch

De Amersfoortse Bosman ondersteunt met haar bedrijf Joan Support mensen die hulp nodig hebben op vier manieren. Door middel van opruimen, ordenen, ontzorgen of bij een verhuizing. Na het eerste contact volgt een oriëntatiegesprek. Bosman: ,,Dan gaan we kijken wat er precies moet gebeuren, wat het beoogde resultaat is en hoe we daar samen mee aan de slag kunnen. Als we samen doorgaan, is het eerste gesprek gratis.”

Elke afspraak is maatwerk. Bosman: ,,Ik wil niet mijn manier van opruimen opleggen. Ik vind het belangrijk dat we een manier van opruimen vinden die bij de persoon past. Mijn rol is het ondersteunen, adviseren en begeleiden”, licht ze toe. Ook hoopt ze de drempel wat te verlagen voor iedereen die het spannend vindt om hulp te zoeken. ,,Ik oordeel niet en wil alleen maar zorgen dat het huis weer een thuis voor ze is, een plek waar zij zich lekker voelen. We doen dat samen. Je hoeft niet bang te zijn dat ik iets weggooi dat je nog wilt hebben.”

VERHUIZEN Uit ervaring weet Bosman dat verhuizen een stressvolle gebeurtenis kan zijn en wat je kunt doen om het proces soepeler te laten verlopen. ,,Ik kan helpen om de woning verkoopklaar te maken. Een rommelige woning verkoopt tenslotte minder snel dan een opgeruimde woning. We kijken samen welke kleine veranderingen een zo groot mogelijk effect hebben.” Een nieuw huis betekent ook een nieuwe start, het is fijn als je de eerste dag opgeruimd kunt beginnen. 

,,Het is handig om te kijken of je voor de verhuizing al afscheid kan nemen van spullen die overbodig zijn. In je nieuwe huis heb je dan alleen nog de spullen over die je lief zijn.” Andere herkenbare problemen zijn een rommelige administratie en overvolle mailbox. ,,Het is belangrijk om het overzicht weer terug te krijgen. We kijken wat overbodig is en leggen een goede mapstructuur aan voor bijvoorbeeld je mailbox. Zo weet je als er iets binnenkomt precies wat je er mee moet.”

ONTZORGEN Als een dierbare overlijdt komt er een hoop op de nabestaanden af. Ook dan kun je om ondersteuning vragen, licht de Amersfoortse toe: ,,Met goede afspraken kan ik veel uit handen nemen. Dat kan gaan van kleine dingen zoals het opzeggen van de abonnementen, tot het uitzoeken van de spullen in huis. Het is maar net wat mensen nodig hebben en waar ze zich prettig bij voelen.” 

Op Instagramaccount @joan.support verschijnen regelmatig tips en ervaringen, maar liever nog kijkt ze samen naar oplossingen voor een geordend huis. ,,Ik help je op weg naar een opgeruimd huis en een opgeruimd leven. Dat geeft mij rust, daardoor heb ik meer energie voor andere dingen. Dat gevoel wil ik de mensen die ik help ook geven.”

Meer op www.joansupport.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie