Mr. Guido van der Brug.
Mr. Guido van der Brug. Privé
Advertorial

De Specialist: ‘Als je te maken krijgt met een erfenis’

11 november 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Het overlijden van een dierbare brengt ook veel juridisch regelwerk met zich mee. De verklaring van erfrecht, de belastingaangiften, het uitvoeren van het testament. Voor veel mensen onbekende en onbegrijpelijke zaken.

Notaris Guido van der Brug licht één en ander toe en vertelt ook hoeveel financieel voordeel kan worden behaald rondom een overlijden. ,,Meestal is er na een overlijden een verklaring van erfrecht van een notaris nodig. Dit is een akte waarin staat wie de erfgenamen zijn en wie alles mag regelen. Het is als het ware een sleutel om bij de bezittingen van een overledene te kunnen komen. Vaak is die nodig voor de bank of voor de verkoop van het huis van de overledene.”

FISCALE GEVOLGEN ,,Daarnaast is het belangrijk je goed te laten voorlichten over de fiscale gevolgen van het overlijden. Dit speelt met name wanneer een eerste ouder komt te overlijden. In de wet en soms in ook het testament staan fiscaal interessante bepalingen die dan kunnen worden gebruikt. Het is daarom belangrijk je door de notaris te laten voorlichten over de gevolgen en mogelijkheden voordat de aangifte erfbelasting wordt ingediend. In een ‘slim’ testament staan bijvoorbeeld mogelijkheden om na het overlijden van een eerste ouder geen erfbelasting te hoeven betalen! Maar daar moet de langstlevende dan wel een beroep op doen!”

SLIM TESTAMENT Niet iedereen is goed op de hoogte van de mogelijkheden om zaken optimaal te regelen na een overlijden . ,,Door ook na een overlijden zaken goed te regelen kan soms nog erfbelasting worden bespaard en kan zelfs worden bespaard op de eigen bijdrage voor de zorgkosten van de langst levende ouder”, zegt Guido. Je kunt dus zaken ook na een overlijden nog regelen. Guido: ,,Maar het beste is om voor het overlijden een slim testament te maken en dat de nabestaanden na het overlijden langs een notaris gaan om het testament goed uit te laten leggen. Helaas gebeurt dat niet altijd en blijft er veel voordeel liggen.”

GRATIS LEZING ,,Mocht u interesse hebben in meer en uitgebreidere informatie over dit onderwerp? Maak een afspraak voor een bespreking of bezoek, zodra dat inverband met de coronamaatregelen weer mag, één van onze gratis lezingen.”

,,Zodra hier meer bekend over is, kunt u dit terug vinden op onze website www.bbdnotarissen.nl of u kunt via ons algemene e-mailadres info@bbdnotarissen.nl aangeven dat u graag op de hoogte wilt worden gehouden zodra er meer bekend is over de lezingen.”

DAG VAN DE ERFENIS ,,Vrijdag 13 november is ook de landelijke Dag van de Erfenis. Door het hele land zitten specialisten klaar om u te informeren over het afwikkelen van een erfenis. Meer informatie via https://www.vmn-notaris.nl/dag-van-de-erfenis-en-testamentcheckdag..”

Bolscher Brug Deijl Notarissen
Utrechtseweg 125 Amersfoort
Tel: 033-467 07 00
www.bbdnotarissen.nl
info@bbdnotarissen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie