De kinderen kunnen zelf beslissen welk spel ze spelen.
De kinderen kunnen zelf beslissen welk spel ze spelen. Sportivate
Advertorial

Sport en spel voor kinderen in de 'Zomer Beweeg Weken'

13 juli 2020 om 06:35 Zakelijk

AMERSFOORT Elke dag je lekker uitleven tijdens de vakantie. Dat wil ieder kind natuurlijk wel. Sportivate organiseert daarom de komende tijd op diverse locaties in Amersfoort Zomer Beweeg Weken. Met je oude of nieuwe vrienden de leukste spellen doen.

Arnoud J Spaaij

Heel veel kinderen in Amersfoort en omgeving zullen de leuke activiteiten van Sportivate zeker kennen. Of anders hun ouders wel. Want volgens Luuk Fugers van Sportivate zijn de activiteiten super leuk voor kinderen en hebben heel veel ouders daar ook plezier van. ,,Vooral tijdens de coronatijd waarin veel ouders nog steeds thuiswerken", legt Fugers uit over de periode waarin de Zomer Beweeg Weken worden georganiseerd. ,,In de vakantie die eraan komt is het voor iedereen leuk als de kinderen lekker buiten kunnen spelen.”

Het concept van Sportivate is al zo’n drie jaar bekend in de omgeving. Fugers: ,,Spelen actief stimuleren en de kinderen motiveren. Het is aangetoond dat kinderen minder buitenspelen en daar ligt bij ons dan ook de nadruk op. We doen dat op scholen, bij BSO's en ook gewoon in wijk. Kinderen de ruimte geven met allerlei leuke spellen die ze zelf kunnen uitkiezen. Daarin begeleiden we ze maar juist ook doen we een stapje terug als dat kan.” Sportivate begon ooit met één activiteit- en spelbegeleiders. Inmiddels zijn dat veertig begeleiders en worden wel dertigduizend kinderen regelmatig in beweging gebracht.

Inmiddels worden ook steeds meer kinderen uit groep zeven als sportivators opgeleid. Zodat kinderen zelf in samenwerking met elkaar leuke dingen kunnen doen op pleinen en in parken. Fugers: ,,Dat is een wijkproject. Met deze kinderen doen we trainingen. Ze worden dan spelleiders zodat ze activiteiten organiseren. Ze zetten vooraf de spullen klaar en kunnen de andere kinderen de spelregels goed uitleggen. Ze krijgen daarvoor een diploma en geven de spellen aan elkaar door.”

SUPER- EN MEGAKAMPEN De Zomer Beweeg Weken zijn nog wat grootser opgezet. ,,We hebben springkussens en gezellig een lunch met de kinderen.” Zo kunnen de kinderen niet alleen dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur de leukste spellen spelen en de coolste sporten doen, maar ook nieuwe vriendjes maken. De Super- en Megakampen worden georganiseerd door Sportivate op verschillende locaties door heel Amersfoort. Zo zijn sportpark Zielhorst en ook Sportstrook Amersfoort-Zuid enkele prachtige plekken waar kinderen naar toe kunnen komen. En het leuke is, de weken zijn allemaal uniek zodat de kinderen ook aan meerdere beweegkampen kunnen meedoen. Fugers is zelf zeer enthousiast: ,,We hadden heel andere plannen maar door de corona zijn we nu bezig met de organisatie van deze Zomer Beweeg Weken. Het is echt een heel mooi initiatief.”

Deelname kost honderd euro per week per kind, inclusief lunch. Op de website van Sportivate staat een overzicht van de exacte data en locaties. Opgeven doe je ook via de website.

Sportivate
Disketteweg 1
3821 AR Amersfoort
Tel. 06-48468268
www.sportivate.nl.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie