Afbeelding
Atelier Rambonnet

Landelijk kantoor Natuurmonumenten naar Amersfoort

15 januari 2020 om 11:07 Zakelijk

AMERSFOORT Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten verhuist naar Amersfoort. Daarmee vestigt de vereniging zich centraler in Nederland en bovendien op steenworp afstand van een treinstation.

De nieuwe locatie biedt plaats aan 243 landelijke medewerkers. De bereikbaarheid is met deze locatie flink verbeterd doordat het tegen centraal station aan ligt én nabij uitvalswegen. Ook voor medewerkers uit de natuurgebieden en leden en vrijwilligers wordt het daardoor makkelijker om naar het landelijk kantoor te komen.

Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: ,,Het grootste deel van ons bestaan huisden we in het centrum van Amsterdam. Het werken vanuit een stad past bij ons: we staan midden in de samenleving. Onze groene partners als Staatsbosbeheer, het Groenfonds, de Nationale Monumentenorganisatie en de Rijksdienst voor Cultureel erfgoed zijn allemaal in Amersfoort gevestigd. Het is inmiddels dé plek voor organisaties op het gebied van groen en cultureel erfgoed. Samenwerken met deze partners wordt nu nog vanzelfsprekender en makkelijker. Ik heb daar enorm veel zin in."

Met de verhuizing komt een einde aan de vestiging van het hoofdkantoor in het statige Schaep en Burgh in 's Graveland. Het centraal kantoor was daar sinds 1975 gevestigd. Het pand Schaep en Burgh was echter te klein om alle landelijke medewerkers te huisvesten, waardoor er verspreid over zes gebouwen op de buitenplaats werd gewerkt.

De verhuizing vindt naar verwachting plaats in het najaar van 2020. Het nieuwe adres van Natuurmonumenten is vanaf dan: Stationsplein 1-37 Amersfoort.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie