Humanitas Eemland
Advertorial

Humanitas geeft steun bij verlies van dierbaren

22 februari 2024 om 11:27 Zakelijk

AMERSFOORT De afdeling ‘Steun bij verlies’ van Humanitas biedt ondersteuning aan mensen die iemand in hun omgeving hebben verloren. Humanitas helpt door een luisterend oor te bieden en door naast iemand te staan in het verwerkingsproces. 

Miranda en Andrea zetten zich hier al geruime tijd voor in, samen met een toegewijd team van vrijwilligers. ,,Er komen steeds meer aanvragen binnen”, vertelt het tweetal. ,,Met name door de toenemende eenzaamheid onder ouderen.” Zij zien dat de maatschappij steeds individualistischer wordt en er is weinig ruimte om echt naar elkaar te luisteren.

‘Steun bij verlies’ is ontstaan vanuit een sociaal-maatschappelijke behoefte na een overlijden in de directe omgeving. Miranda vertelt dat ‘Humanitas’ er voor iedereen is en achtergrond of levensovertuiging er niet toe doet. ,,Het is wel belangrijk dat er een goede koppeling ontstaat”, vertelt collega Andrea die zich al lange tijd voor Humanitas inzet. ,,Het moet wel klikken”.

Daarom heeft ‘Humanitas’ een divers aanbod van vrijwilligers nodig om een goede aansluiting te creëren. Wachtlijsten zorgen ervoor dat mensen steeds vaker terechtkomen bij vrijwilligersorganisaties en er ook steeds meer vrijwilligers nodig zijn.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


 ’Humanitas is ondersteunend, met de insteek dat de deelnemers het allemaal zo zelfstandig mogelijk doen.’- Foto: Humanitas Eemland

Het is heel betekenisvol werk, vertellen Miranda en Andrea, mensen voelen zich gehoord en hebben het gevoel dat ze er toe doen

,,Humanitas is ondersteunend, met de insteek dat de deelnemers het allemaal zo zelfstandig mogelijk doen. Zij houden zelf de regie en wij lopen een stukje met hen mee. We hebben geen standaard aanbod, maar we kijken echt naar wat mensen nodig hebben”, vertelt Andrea. Oprechte interesse is een belangrijk onderdeel van het team ‘Steun bij verlies’ en alle vrijwilligers hebben affiniteit met het onderwerp rouw. Afdelingen bij Humanitas ontstaan altijd uit maatschappelijke problematiek. Humanitas is tevens een aanvulling op de zorg, “omdat deze steeds meer wordt ingekrompen”, leggen Miranda en Andrea uit.

VERLIESCAFÉ

Als visie voor de toekomst zijn Miranda en Andrea voor hun team bezig met het opzetten van een verliescafé. Hierbij willen zij zich richten op een bredere groep mensen, zoals bijvoorbeeld ook bij het verlies van gezondheid, werk of bij een echtscheiding. Tevens willen zij meer jongeren kunnen bereiken. Ook worden er lotgenotengroepen aangeboden. Dit vraagt commitment voor een langere tijd, omdat je samen ergens doorheen gaat. Hier vinden mensen vaak herkenning zonder dat er veel uitgelegd hoeft te worden. ‘Bij Steun bij verlies’ zien ze dat iemand zich lamgeslagen kan voelen. Een vrijwilliger of een groep kan een mens er doorheen helpen, merken ze bij Humanitas.


Website: www.humanitas.nl
E-mail: steunbijverlies.eemland@humanitas.nl
Telefoon: 033-4790840.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Humanitas ‘Steun en Verlies’ en maakte deel uit van onze ‘Afscheid van het leven’ rouwspecial. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van De Stad Amersfoort.nl? Neem dan contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie