Afbeelding
Portaal

Gemeente stort extra geld in fonds voor Duurzaam-Huis-lening

26 januari 2022 om 13:37 Wonen

AMERSFOORT Gezien de groeiende belangstelling voor een Duurzaam-huis-lening, verhoogt de gemeente het fonds van Duurzaam-Huis-lening met 250.000 euro. Met de Duurzaam-huis-lening kunnen inwoners een speciale lening afsluiten voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen op daken of het isoleren van hun huis. 

De lening biedt kansen voor woningeigenaren die financieel minder kunnen besteden maar wel willen verduurzamen. Het totale leen-bedrag is 7.500 euro en moet (afhankelijk van het geleende bedrag) in vijf of tien jaar worden afbetaald.

Wethouder Duurzaamheid Astrid Janssen is enthousiast over de Duurzaam-huis-lening: ,,We zien dat meer inwoners onze lening weten te vinden, vooral voor het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is goed nieuws voor Amersfoort want zonnepanelen op daken leveren schone stroom. Het is een investering die zich gemiddeld ook in zes tot achtjaar terug verdient. Goed voor uw portemonnee en voor het klimaat”.

Sinds 2009 heeft de gemeente een speciaal fonds voor duurzaamheidsleningen. Het is een revolverend fonds, wat betekent dat het geleende geld terugvloeit in het fonds door de aflossing op de lening. Ook de rente die wordt betaald komt weer ten gunste van het fonds. Het fonds wordt beheerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland.

Op dit moment is het beschikbare bedrag in het fonds ter waarde van 290.000 euro bijna volledig uitgeleend. Met de extra 250.000 euro kunnen meer Amersfoorters weer met een aantrekkelijke lening hun huis isoleren of zonnepanelen plaatsen. Zo draagt de lening bij aan een lagere energierekening en aan minder uitstoot van CO2 voor een beter klimaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie