De containers van Wouda duiken deze week op verschillende plekken in de wijk op.
De containers van Wouda duiken deze week op verschillende plekken in de wijk op. Charella Hulsbosch

Bovengrondse containers Vathorst opnieuw verplaatst

20 augustus 2021 om 15:08 Wonen

AMERSFOORT De containers op de parkeerplaats van Winkelcentrum Vathorst vormden een bron van overlast en zijn daarom op woensdag 18 augustus verwijderd. Buurtbewoners zagen de containers daarna opduiken op verschillende plekken in Vathorst en Hooglanderveen, maar dat is maar van korte duur. Binnen één week gaan de containers weer op reis. 

Nadat de containers van het winkelcentrum zijn verwijderd, zijn ze neergezet bij de Sweikhuizerberg, Valutaboulevard en het Disselplein. De gemeente laat desgevraagd weten: ,,Door een misverstand zijn de bovengrondse containers, die weggehaald zijn bij Wouda, op andere plekken in Vathorst en Hooglanderveen terechtgekomen.” Komende week worden de containers weggehaald, laat de woordvoerder weten, maar terug naar de Wouda gaan ze niet. 

OVERLAST ROVA laat weten dat de containers zijn weggehaald omdat ze overlast veroorzaakten. Het afval dat naast de containers werd geplaatst zorgde onder andere voor stankoverlast. Dat de containers nu weer gaan verhuizen betekent niet dat ze terug gaan naar het winkelcentrum, benadrukt een ROVA-woordvoerder: ,,De komende periode zullen we het effect van het ontmantelen van die containerplaats monitoren. Mocht blijken dat er in de wijk behoefte ontstaat aan extra pmd of papier inzamelvoorzieningen als gevolg van het verwijderen van de verzamelcontainers, dan zullen we met de gemeente (wijkbeheer) en het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst overleggen over een passende oplossing.”

Door Charella Hulsbosch

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie