Afbeelding
Van Wijnen

Bouw appartementencomplex in Hoogland van start

10 juni 2021 om 19:18 Wonen

AMERSFOORT Wethouder Menno Tigelaar van de gemeente Amersfoort, directeur Rob van der Jagt van Van Wijnen en assetmanager Wibo Douwstra van Portaal hebben donderdag het startsein gegegeven voor de bouw van een appartementengebouw aan de Engweg in Hoogland. Dat deden ze door samen een grote puzzel te leggen waardoor de afbeelding van het nieuwe woongebouw ontstond. 

De twintig appartementen zijn bedoeld voor twee- en driepersoonshuishoudens en zijn tussen de 45 en 65 vierkante meter groot. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en daarmee energiezuinig en gasloos, ook voor koken en verwarming. 

SOCIALE HUUR ,,Ik ben trots dat ons dat is gelukt. Daardoor hebben we binnenkort twintig woningen erbij voor de mensen die deze het hardste nodig hebben. Want alle woningen die wij hier bouwen zijn voor de mensen met de laagste inkomens’’, aldus Douwstra. De huur van de woningen komt te liggen op de zogenoemde eerste aftoppingsgrens. Die is belangrijk voor mensen die voor huurtoeslag in aanmerking komen. Dat bedrag wordt jaarlijks aangepast. In 2021 was de eerste aftoppingsgrens 633 euro per maand. Voor deze appartementen geldt de – nu nog niet bekende – grens voor 2022. Zo bieden we woningen die door hun huur en lage energiekosten betaalbaar zijn. 

De bouw duurt naar verwachting iets minder dan een jaar. De eerste bewoners kunnen in het tweede kwartaal van 2022 in hun nieuwe woning trekken. In het voorjaar van 2022 worden de woningen aangeboden via het regionale woonruimtesysteem Woningnet regio Eemvallei. Toewijzing gebeurt op basis van inschrijfduur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie