Afbeelding
Amerstaete

Grote belangstelling voor 34 nieuwbouwwoningen in Laakse Tuinen

10 mei 2021 om 09:46 Wonen

AMERSFOORT Amerstaete is gestart met de verkoop van 34 woningen in het nieuwbouwproject Laakse Tuinen in de Amersfoortse wijk Vathorst. De belangstelling voor de woningen is groot volgens de ontwikkelaar. Op dit moment zijn alle woningen onder optie geplaatst. Met Laakse Tuinen wordt invulling gegeven aan de laatste gebiedsontwikkeling in de Laakzone in Vathorst. Er volgen dit jaar nog twee projecten van Amerstaete in het gebied. 

Laakse Tuinen is gesitueerd in het uiterste noordwesten van Vathorst en grenst aan het water van De Laak en het nieuw te realiseren groen van het Westerlijk Park. In de bouwplannen is volgens de ontwikkelaar veel aandacht voor duurzaamheid, beeldkwaliteit en wooncomfort. ,,Het plan krijgt een groen, stedelijk karakter en bestaat voor een groot deel uit eengezinswoningen met ruime voortuinen, verhoogde entrees en/of extra verdiepingshoogte. De wijk kenmerkt zich als een statige en klassieke wijk met brede lanen, veel groen en water.”

Op initiatief van Amerstaete zijn in het actuele deelplan ook twaalf beneden-bovenwoningen opgenomen, die bestaan uit een woning op de begane grond en maisonnettewoningen daarboven. De vrij op naam prijzen voor deze woningen zijn vanaf 275.000 euro. ,,Hiermee wordt invulling gegeven aan de grote vraag naar betaalbare woningen in Amersfoort”, aldus Amerstaete.

Het stedenbouwkundig plan van Laakse Tuinen omvat 850 woningen en 115 vrije kavels. Vanuit het samenwerkingsverband Amerstaete 3 VOF worden verspreid over de Tuinen 219 eengezinswoningen ontwikkeld, waarvan een groot deel energieneutraal, en aanvullend 36 beneden-bovenwoningen en 53 appartementen. Inmiddels is ruim de helft van de woningen opgeleverd of in aanbouw, meldt Amerstaete. 

Meer informatie over Laakse Tuinen is hier te vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie