Een woning aan de Koningin Wilhelminalaan in Amersfoort: 1.595.000 euro, negen kamers, maar er moet nog wel wat gebeuren...
Een woning aan de Koningin Wilhelminalaan in Amersfoort: 1.595.000 euro, negen kamers, maar er moet nog wel wat gebeuren... Funda.nl

Duurste huis van Amersfoort staat op de Wilhelminalaan (maar is een opknappertje...)

8 april 2021 om 11:23 Wonen

AMERSFOORT Het aantal woningen met een waarde van een miljoen of meer steeg in 2020 met zo'n veertig procent, zo blijkt uit cijfers gepubliceerd door vastgoeddatabedrijf Calcasa. Ook in Amersfoort staan enkele dure stulpjes waar je flink voor in de buidel moet tasten. Momenteel toont Funda vijftien koopwoningen van een miljoen euro of meer in onze stad. De duurste woning die te koop staat (volgens de huizensites Funda, Jaap en Pararius) ligt aan de Koningin Wilhelminalaan voor 1.595.000 euro. En voor dat bedrag ben je nog niet klaar... 

De hele provincie Utrecht telde 12.740 miljoenenwoningen eind vorig jaar, ten opzichte van 8.590 miljoenenwoningen eind 2019. Dat is een stijging van maar liefst 48,3 procent.
Per duizend koopwoningen waren eind vorig jaar 37,2 panden een miljoen euro of meer waard, landelijk waren dat slechts zo'n 18,7 woningen per duizend koopwoningen.

Beter koop je voor minder 'doekoe' het tweede pand in de lijst, aan de Hogeweg. Deze heeft een groter perceel, meer woonoppervlak (wel een kamertje minder!), meer bijgebouwen, kantoor én een schoon zwembad (foto). Kortom; een kant-en-klaar filmsterrenstulpje. En met de 35.000 euro die je overhoud, kun je één of twee van de zeven garageboxen vast van een voertuig voorzien. Ga echter met de fiets als je op zolder bent geweest, want 'lockdown' of 'horecasluiting' is op jou niet langer van toepassing uiteraard.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Het 'filmsterrenstulpje' aan de Hogeweg in Amersfoort. - Foto: Funda.nl

Nederland telde eind 2020 meer dan 84 duizend van deze 'miljoenenwoningen'. In alle regio's steeg het aantal miljoenenwoningen. In Midden-Limburg en Noord-Friesland is zelfs sprake van een verdubbeling. Ook in de regio's Noord-Overijssel, Zuidwest-Gelderland en Noord-Drenthe verdubbelde het aantal woningen met een waarde van een miljoen euro of meer bijna. Alleen in Oost-Groningen en in de omgeving van Delfzijl bleef het aantal gelijk, hoewel dat voor Delfzijl betekent dat het aantal ook dit jaar op 0 staat. De Calcasa-cijfers zijn afgerond op tientallen, dus het kan zijn dat er in de regio wel degelijk een enkele miljoenenwoning staat.

De dure-woningen-dichtheid is in de Gooi en Vechtstreek het hoogst: per duizend koopwoningen in deze regio zijn er meer dan 115 een miljoen euro of meer waard. Ook in de regio Haarlem is dat aantal relatief hoog.


Een eigen kroeg. - Foto: Funda.nl


Het kan een eind lopen zijn om je auto te bereiken... - Funda.nl

Veel ruimte.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie