Afbeelding
BDUmedia

Goed nieuws voor de Amersfoortse horeca: er komen ‘corona-zomerterrassen’

11 maart 2021 om 13:04 Winkels

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort heeft horecazaken in de binnenstad laten weten dat er ruimere ‘corona-zomerterrassen’ kunnen komen. Hierdoor krijgen de ondernemers de mogelijkheid om de openbare ruimte te gebruiken en hun terras daardoor groter én veiliger te maken.

door Jeroen van der Veer

De zaken die gevestigd zijn aan de Groenmarkt en aan de Appelmarkt hebben hun gezamenlijke plan ingeleverd, waarin zij laten zien hoe het terras kan worden ingedeeld. De horecazaken aan de Hof hebben hun gezamenlijke voorstel afgestemd met de marktondernemers die daar op vrijdag en zaterdag staan en ook hier lijkt groen licht te komen. ,,De ondernemers van het Lieve Vrouwekerkhof hebben tot dusver geen overeenstemming bereikt over een indeling van het plein”, laat de gemeente weten. 

,,Daar zal daarom de bestaande vergunning van de terrassen onveranderd gelden, zoals vooraf aangegeven en ook in de Ronde over tijdelijke zomerterrassen”, duidt verantwoordelijk wethouder Kees Kraanen. De gemeente heeft daarnaast de Amersfoorste afdeling van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland gevraagd horecazaken met een afzonderlijk terras, niet gelegen aan een van de grote pleinen, uit te nodigen om een individueel voorstel bij de gemeente in te dienen, als zij gebruik willen maken van de openbare ruimte voor een zomerterras. 

In alle gevallen geldt dat de gemeente indien nodig beoordeelt of het voorstel van de betreffende ondernemer uit te voeren is. Dat de gemeente zo bereidwillig is, komt door de noodoproep van de horecabranche in Amersfoort. Zij hebben gevraagd om ook dit jaar gebruik te kunnen maken van de openbare ruimte voor tijdelijk ruimere coronazomerterrassen. ,,De gemeente probeert de horeca hierbij zoveel mogelijk tegemoet te komen, rekening houdend met veiligheid, toegankelijkheid, de richtlijnen van het RIVM en de belangen van andere ondernemers en omwonenden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie