Afbeelding
Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden ontvangt PSO-certificering: ‘Wij zijn erg trots’

5 maart 2021 om 14:52 Winkels

AMERSFOORT Het Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden biedt op een kwalitatief zeer goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat concludeert PSO Nederland in een onafhankelijke toetsing. Het kringloopcentrum krijgt een beoordeling op trede 3 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), dat is de hoogste trede op de prestatieladder. 

De PSO is het keurmerk van TNO (De Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Dit keurmerk is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goed wijze aan het werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren.

SAMENWERKINGEN Maaike Landheer van het centrum zegt dat ze als kringloopcentrum altijd al samenwerkingen hebben gezocht bij verschillende lokale re-integratiebedrijven en sociale werkvoorzieningen. ,,Zo werken wij bijvoorbeeld al ongeveer 15 jaar nauw samen met Amfors in Amersfoort. In overleg met partners hebben wij altijd de inspanning geleverd om per individu een zo veilig en stabiel mogelijke werkplek te bieden en hen daarbij ook zo goed mogelijk te begeleiden. En dat doen we nog steeds.”

AMBITIES Ondanks het feit dat Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden al direct op de hoogste trede gecertificeerd is, ziet de organisatie nog volop manieren om zich te blijven ontwikkelen op het vlak van sociaal ondernemen. ,,Wij zijn erg trots om op meteen Trede 3 te zijn ingestapt. Die kwaliteit willen we nu en in de toekomst ook blijven leveren. We doen niet voor minder”, aldus Maaike Landheer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie