Afbeelding
Archief

IKEA Amersfoort verzint alternatief op Black Friday: ‘Bring Back Friday”

20 november 2020 om 11:04 Winkels

AMERSFOORT Terwijl de meeste winkels al ruimschoots zijn begonnen met reclame maken voor Black Friday, kiest IKEA Amersfoort ervoor om een ‘duurzaam tegengeluid’ te laten horen. Met ‘Bring Back Friday’ roept IKEA klanten op om hun oude meubel(s) een tweede leven te geven in plaats van iets nieuws te kopen. 

Klanten kunnen via de nieuwe Meubel inruilservice oude meubels terugverkopen aan IKEA. Via de Koopjeshoek wordt het product voor de tweedehands prijs verkocht aan een nieuwe eigenaar. Zo probeert de Zweedse meubelwinkel klanten te stimuleren om op een duurzamere manier te consumeren ,,door het verlengen van de levensduur van een product”. 

AANMELDEN In verband met COVID-19 is het volgens IKEA niet de bedoeling dat klanten direct naar de winkel komen met hun oude meubels. Ze worden gevraagd eerst naar IKEA.nl te gaan, om meer te lezen over het idee achter ‘Bring Back Friday’ en de Meubel inruilservice. Als klanten een IKEA meubel hebben om in te ruilen, melden zij het product aan in een digitale tool voor een prijsvoorstel. 

CONTROLE BEZOEKERSSTROOM Vervolgens selecteert de klant een specifiek tijdslot om het product daadwerkelijk terug te komen brengen. ,,Zo is de bezoekersstroom optimaal te controleren en kan het terugbrengen goed worden gespreid’’, aldus de meubelwinkel. Als de staat van de meubels bij het inleveren in de winkels overeenkomt met de online ingevoerde informatie, dan krijgen zij een IKEA tegoedbon ter waarde van het prijsvoorstel. Deze is onbeperkt geldig. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie