Afbeelding
Google Maps

Gemeente na noodkreet van Lazy Louis: ‘We gaan met ze meedenken’

28 oktober 2020 om 19:45 Winkels

AMERSFOORT De gemeente gaat kijken hoe ze Lazy Louis tegemoet kunnen komen nu ook Taco Bell zich gaat vestigen op de Varkensmarkt. Laatstgenoemde neemt een deel van het oorspronkelijke terras van Lazy Louis over en daarom plaatste de horeca-ondernemer een noodkreet op social-media.

door Jeroen van der Veer

Al dertig jaar is Lazy Louis een toonaangevende zaak op de Varkensmarkt en doordat onder andere buurman Zeeman van het pleintje vertrok, kon de horecazaak haar terras uitbreiden. ,,Maar”, zegt gemeentewoordvoerder Manolito Buth. ,,Zij wisten dat als er een horecazaak in het leegstaande pand kwam, ze mogelijk hun grotere terras iets moesten verkleinen. Dat was afgesproken en dat lijkt nu ook te gebeuren.”

Lijkt, want er liggen plannen om de gehele Varkensmarkt opnieuw in te delen. Hierdoor komt er ook een herindeling van het terras, vertelt Buth: ,,We snappen dat dit een vervelende tijd is voor horeca-ondernemers en daarom willen wij ook echt met hen meedenken. Begin volgend kalenderjaar willen we werk maken van de nieuwe indeling en daarbij nemen we ook de noodkreet van Lazy Louis mee. Want, ja...deze heeft ook uiteraard ook bereikt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie