Afbeelding
Keistadnieuws

Wethouders tekenen overeenkomst nieuwe wegverbinding Vathorst-A1 Bunschoten

8 juni 2023 om 14:51 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Op donderdagmiddag 8 juni hebben wethouder Tyas Bijlholt (gemeente Amersfoort) en wethouder Rick Beukers (gemeente Bunschoten) de bestuurlijke overeenkomst ‘Nieuwe wegverbinding Vathorst-A1 Bunschoten’ getekend.

Volgens de gemeente Amersfoort is deze weg nodig om de bereikbaarheid van Vathorst te verbeteren. De nieuwe weg moet aansluiten op de snelweg A1. Hierdoor zal de verkeersdrukte op de wegaansluiting vanaf de A1 Amersfoort-Noord naar Vathorst, op en rond de Bergpas, verminderen. Op dit moment groeit de wijk Vathorst nog steeds.

De bedoeling is om minimaal 3000 woningen te bouwen in Vathorst-Bovenduist. Een deel van deze nieuwe weg zal over het grondgebied van Bunschoten lopen. Aan de komst van de weg is veel overleg aan vooraf gegaan. In 2017 gaf de gemeente Bunschoten zelf aan niet te willen meewerken aan de weg, omdat deze grote gevolgen zou hebben voor de bewoners van de Zevenhuizenstraat. De gemeente Amersfoort heeft verschillende varianten van de weg laten onderzoeken.

Uiteindelijk heeft de gemeente Bunschoten een second opinion laten uitvoeren. In januari van dit jaar zijn de gemeente Bunschoten en Amersfoort het toch met elkaar eens geworden. Een van de eisen van de gemeente Bunschoten was een ongelijkvloerse kruising, maar dit brengt extra kosten met zich mee. Naar verwachting zal de weg 29 miljoen kosten. De gemeente Amersfoort zal alle kosten voor haar rekening nemen, inclusief beheer en onderhoud.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie