Afbeelding
365press

Onderzoek bij gammele Eemkade ter voorbereiding op renovatie

25 mei 2023 om 13:38 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Duikers constateerden in 2015 dat de kademuur naast de brug ’t Sasje aan de Grote Koppel instabiel is. In 2020 werd er een hek geplaatst en begin dit jaar ging een duiker opnieuw op inspectie. Deze week wordt er weer opnieuw onderzoek gedaan.

Woensdag werd de brug ’t Sasje geopend voor een ponton met een groot apparaat erop, dat aanmeerde bij de gammele kade. Een bedrijf uit het Groningse Tolbert gaat vanaf die ponton geotechnisch onderzoek.

De gemeente: ,,We zijn bezig met de voorbereidingen voor de renovatie van de kademuur aan de Grote Koppel. Voor de kademuur van de Eemhaven maken we vandaag en morgen sonderingen (het bepalen van het draagvermogen van de grond, red.). Deze sonderingen maken we in de Eem om de constructie te kunnen dimensioneren. Het klopt dat we met deze sonderingen beter de fundering kunnen bepalen.”

Er worden vier sonderingen uitgevoerd. Woensdag werd begonnen met veiligheidsmaatregelen om het werk veilig te kunnen uitvoeren. Een deskundige van een bedrijf uit Noord-Brabantse Riel werd ingezet voor het opsporen van ontplofbare oorlogsresten. Hij controleerde met meetapparatuur of op de geplande locaties waar de boringen in de bodem worden uitgevoerd vrij zijn van ontplofbare oorlogsresten. Donderdag vindt het geotechnisch onderzoek plaats.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie