Afbeelding
Jessica Kapelle

In- en uitchecken met betaalpas nu ook mogelijk bij Valleilijn

14 december 2022 om 12:00 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel.

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. ,,Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. Dit kan al in veel regio’s in Nederland”, laat Valleilijn weten in een persbericht.

In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen. Bij de Valleilijn werkt het als volgt: een reiziger checkt in bij de kaartlezer of bij de poortjes op het perron met een contactloze betaalpas of creditcard, plastic of op een mobiel, en start de reis. Bij het verlaten van de trein checkt de reiziger op het perron uit met dezelfde pas. Valleilijn laat weten dat ,,reizigers die in Amersfoort Centraal of in Ede-Wageningen overstappen op een trein van NS wordt geadviseerd vooralsnog met de OV-chipkaart te blijven reizen.”

EVEN OPLETTEN Reizen met een betaalpas gaat precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. Het is belangrijk dat bij het in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard wordt gebruikt. ,,Haal daarom de betaalpas, creditcard of OV-chipkaart uit de portemonnee of pasjeshouder (of selecteer deze op de mobiele telefoon), zodat de gewenste pas wordt gebruikt. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening.”

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op de website van OVpay de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie