Jorine Huizinga van Carqon en Chiem de Winter van Babboe.
Jorine Huizinga van Carqon en Chiem de Winter van Babboe. Eigen foto
Baandichtbij

‘Amersfoort is bakfiets-hoofdstad Nederland’

29 november 2022 om 12:23 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De trendy en duurzame bakfietsen van Babboe en Carqon kom je al in heel Europa tegen, maar dit is nog maar het begin. In bakfiets-hoofdstad Amersfoort staan alle seinen op groen om de komende jaren verder door te groeien. Met behulp van alle (nieuwe), gedreven medewerkers.

De populariteit van de bakfiets komt niet uit de lucht vallen. Wereldwijde klimaatafspraken tussen landen en toenemende aandacht voor gezondheid hebben de verkoop een enorme boost gegeven. Belangrijke voordelen: de bakfiets is duurzaam, stimuleert om lekker te bewegen in de buitenlucht en brengt je zelfs in drukke binnensteden snel van A naar B. ,,De bakfiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld’’, zegt Chiem de Winter, managing director van Babboe. ,,Wij zien een trend. Jonge ouders doen de tweede auto van de hand en kiezen voor een elektrische bakfiets. Je manoeuvreert er eenvoudig mee door de straten, komt gemakkelijk op autoluwe plekken en je hebt meer interactie met de kinderen.” Naast de familiebakfietsen zijn er ook speciale hondenbakfietsen en vrachtfietsen.

HOOFDKANTOOR Het hoofdkantoor van familiemerk Babboe is net als het premium merk Carqon gevestigd in Amersfoort. Iedere dag werkt een team van ruim honderd medewerkers aan de meest uiteenlopende bakfietsen. Van engineers tot marketeers, van inkopers tot verkopers en van medewerkers van de customer service tot monteurs. Assemblage vindt elders in het land plaats.

STERKE GROEI Babboe en Carqon zijn onderdeel van de Accell Group, een samenwerking van meerdere grote Europese fietsfabrikanten, ook bekend van Sparta, Batavus en Koga. De organisatie zit flink in de lift. ,,Ook bij onze bakfietsdivisie zien we al jaren een sterke groei in alle landen en die ontwikkeling zet door’’, zegt Jorine Huizinga, businessmanager van Carqon.

Om die groeiplannen vorm te geven, staan de deuren in Amersfoort wagenwijd open voor nieuwe, ondernemende medewerkers. ,,Je krijgt hier de vrijheid om mooie dingen te bereiken. 

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN De sfeer is informeel en er zijn aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden’’, zegt Chiem. Jorine: ,,En naast het werk worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel, voor Sinterklaas, rond het WK voetbal en Kerstmis.”

Interesse in een baan in de bakfietswereld? Check de vacatures op www.babboe.nl/werken-bij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie