'We hebben voor de Langestraat gekozen, omdat hulpdiensten via die straat de binnenstad ongehinderd moeten kunnen bereiken.'
'We hebben voor de Langestraat gekozen, omdat hulpdiensten via die straat de binnenstad ongehinderd moeten kunnen bereiken.' Pixabay

Proef met ‘pop-upfietsenstalling’ in de Langestraat tegen overlast

Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Omdat de gemeente van diverse kanten signalen kreeg dat er tijdens horecanachten overlast is van veel gestalde fietsen op en rond de Hof, plaatst zij vanaf vrijdag 27 mei een aantal weekenden ‘s avonds een zogenoemde pop-upfietsenstalling in de Langestraat. Deze pilot duurt drie maanden.

,,In de Langestraat komt een pop-upfietsenstalling met een projectie op straat. Fietsstewards begeleiden bezoekers naar deze stalling. In de Lavendelstraat komt een projectie op straat die verwijst naar de Langestraat. Fietsstewards begeleiden ook hier de bezoekers richting de Langestraat”, schrijft de gemeente.

De fietsstewards zijn vanaf 22.00 tot 5.30 uur op deze locaties aanwezig en gaan zorgen voor toezicht en reguleren het fietsparkeren. ,,We hebben voor de Langestraat gekozen, omdat hulpdiensten via die straat de binnenstad ongehinderd moeten kunnen bereiken.”

De stalling aan de Kamperbinnenpoort is tijdens de horecanachten open tot 1.30 uur. De fietsstewards verwijzen bezoekers ook actief naar deze stalling.

advertentie