Door ontwerpfout rijdt lijn 8 structureel niet langs halte Amerena: ‘Niet handig, want ik ben slecht ter been’

19 mei, 15:24 Verkeer en vervoer
Marit Bos
De bushalte in kwestie voor De Dirigent
De bushalte in kwestie voor De Dirigent

AMERSFOORT Toen Douwe Noordhof (83) twee jaar geleden verhuisde naar De Dirigent, vond hij het ideaal dat bushalte Amerena voor de deur stond. Helaas rijdt lijn 8, de bus waar hij vooral gebruik van wil maken, nooit langs die halte. Door een ontwerpfout kan de bus de bocht naar de Operaweg niet maken, waardoor die altijd via de wijk naar de volgende halte moet. 

Voor Noordhof is dat geen gunstige situatie: ,,Ik ben slecht ter been en sinds een jaar rijd ik geen auto meer, daardoor ben ik afhankelijk van de bus.” De eerste keren dat de bus de bocht maakte, werd opgemerkt dat de bocht te krap was. De bus reed tegen de plantenbakken aan en dat leverde beschadigingen op. Syntus besloot de bus daar niet meer te laten rijden. Maar a..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.