Afbeelding
Amersfoort2014

Amersfoort2014 vreest ‘levensgevaarlijke verkeersafwikkeling’ op Westsingel

3 december 2020 om 10:08 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Oppositiepartij Amersfoort2014 heeft vragen gesteld aan het college over de voorgenomen verkeersafwikkeling van de Westsingel. 

Als de maatregelen voor de verkeersluwe binnenstad ingaan op 4 januari, is het volgens de partij niet langer mogelijk om de Westsingel te verlaten via de Zuidsingel.

Er komt op de Westsingel, net voor de Varkensmarkt, een doorrijdverbod voor auto’s. ,,Bezorgbusjes en andere auto’s die terug moeten rijden naar de Molenstraat moeten dan op de Westsingel keren of achteruit rijden. Het is een zeer drukke fiets-, brommer- en looproute naar de binnenstad en het OLV-plein. Ook wordt er op dit stuk van de Westsingel regelmatig en langdurig geladen en gelost door vrachtwagens. Dit gaat zeker verkeersongevallen opleveren.”

Bewoners van de Westsingel hebben volgens de partij tevergeefs bij de gemeente aangeklopt om maatregelen te nemen om deze gevaarlijke situaties te voorkomen. ,,Helaas zij geen gehoor gevonden. Daarom hebben zij ten einde raad  Amersfoort2014 gevraagd om dit probleem aan de orde te stellen.”


Gemeente Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie