Afbeelding
Rechtspraak

Tijdelijke streep door verplaatsing taxistandplaats in de binnenstad

26 juni 2020 om 14:54 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De taxistandplaats van de binnenstad gaat tot vrijdag 2 oktober niet naar het Stadhuisplein. Oorspronkelijk was het idee om de taxistandplaatsen van de Varkensmarkt en de Kamp eind maart 2020 te schrappen voor een plek bij het Stadhuisplein. 

door Jeroen van der Veer

Door de uitbraak van corona heeft de gemeente de verplaatsing in eerste instantie uitgesteld tot 1 juli. De datum van 1 juli blijkt echter door de corona-maatregelen en de herstart van de horeca geen logisch moment te zijn. 

De gemeente vindt de communicatiestrategie voor de verplaatsing doorslaggevend voor het succes van het vinden van de nieuwe standplaats. Zo waren zij van plan bedrukte bierviltjes daarvoor te gebruiken én onder andere markeringen op de grond voor de looproute. Doordat in verband met de corona-crisis minder mensen de stad bezoeken, wordt gedacht dat er niet voldoende mensen bereikt worden. 

De verplaatsing van de taxistandplaats naar het Stadhuisplein wordt nu uitgesteld naar vrijdag 2 oktober 2020. De communicatie start twee weken voorafgaand aan de verplaatsing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie