Afbeelding
Rik Bronkhorst

Camera's bekijken verkeerssituatie rotonde 8 in Vathorst

15 januari 2020 om 09:46 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Met tijdelijke observatiecamera's brengt de gemeente van donderdag 23 tot en met woensdag 29 januari de verkeerssituatie en de verschillende verkeersstromen op rotonde 8 (Laakboulevard) in Vathorst in beeld.

Met de gegevens bekijkt de gemeente of er in de huidige situatie sprake is van een knelpunt in de verkeersdoorstroming. Ook wordt onderzocht of de doorstroming op de rotonde voldoende wordt geborgd met toekomstige ontwikkelingen zoals de aanpassing van knooppunt Hoevelaken, de woningbouwopgaven en vastgestelde maatregelen vanuit de bereikbaarheidsstudie Vathorst en Hooglanderveen.

De camera's worden woensdag 22 januari opgehangen aan lichtmasten en donderdag 30 januari weer opgehaald. Zij registreren alleen het aantal voertuigen en registreren geen kentekens of snelheid, benadrukt de gemeente: ,,De beelden worden volgens de richtlijnen van het College Bescherming Persoonsgegevens 30 dagen na opname vernietigd."

Eerder klaagden omwonenden en gebruikers over de vele (bijna)aanrijdingen, omdat de verkeerssituatie er onoverzichtelijk zou zijn.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie