Afbeelding

Overlast bij verleggen kabels rondweg niet te vermijden

19 december 2019 om 14:55 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De werkzaamheden voor de verlegging van kabels en leidingen in en rondom het projectgebied van de Westelijke Ontsluiting starten maandag 6 januari. Deze weg legt de gemeente naar eigen zeggen aan om de verkeersdruk in dit deel van Amersfoort te verminderen en veiliger te maken door onder meer de spoorwegovergang te vervangen door een tunnel. Meerdere nutsbedrijven werken begin januari mee aan het verleggen van de kabels en leidingen.

Het verleggen van de kabels en leidingen duurt ongeveer een jaar en vindt plaats in een aantal fases. ,,Het werk van de verschillende bedrijven is helaas niet te combineren, dat betekent dat de straat gedurende het jaar een paar keer opengebroken moet worden. De woningen, bedrijven en omgeving blijven bereikbaar, maar kortdurende stremmingen zijn niet altijd te voorkomen." De projectorganisatie van de gemeente probeert in goed overleg met de aannemers te kijken naar de beste oplossingen per situatie om hinder en overlast te beperken. Voor de start van de werkzaamheden op 6 januari versturen de nutspartijen die aan de slag gaan een bewonersbrief over de werkzaamheden.

De gemeente houdt samen met de nutsbedrijven een informatiebijeenkomst op dinsdag 14 januari in de aula van het Nieuwe Eemland, aan de Daam Fockemalaan 12. Tijdens deze bijeenkomst geven zij een presentatie over de werkzaamheden en krijgen aanwezigen de gelegenheid om vragen te stellen. Omwonenden ontvangen een uitnodiging.

Meer informatie en planning van de werkzaamheden staan op www.amersfoort.nl/westelijkeontsluiting.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie