'Onvoorstelbaar dat honden worden gedumpt'

3 okt, 07:30 Uitderegio
Tom van den Ende
Tom van den Ende met zijn geliefde ras.
Tom van den Ende met zijn geliefde ras.

AMERSFOORT/REGIO Tom van den Ende vertelt vol gevoel over het lot van veel Spaanse honden, genaamd ‘galgo’s’, en is een inzamelingsactie gestart. Zelf heeft hij samen met zijn ouders drie van deze honden in huis, gered van een wreed lot in Spanje. Nu zamelt de inwoner van Woudenberg geld in voor een opvang waar deze honden liefdevol opgevangen worden.

Van den Ende studeert nog, maar werd gegrepen door het verhaal van de Spaanse Lara. Zij runt een opvang voor galgo’s in Spanje. Hierbij redt ze galgo’s uit benarde situaties, lapt ze op en biedt ze ter adoptie aan. Ook de familie Van den Ende adopteerde inmiddels bij haar twee honden. De grote en rustige honden hebben indruk gemaakt op het gezin. 

,,We vinden het onvoorstelbaar dat deze honden in Spanje worden ingezet voor de jacht, maar op het moment dat ze het tempo niet meer bij kunnen houden of te oud zijn, worden ze gedumpt. Ze zwerven op straat, worden mishandeld en soms zelfs vermoord. Terwijl dit zulke lieve en zachte honden zijn”, vertelt Tom van den Ende met vuur terwijl hij naar zijn eigen galgo’s kijkt die rustig liggen te sla..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.