AMERSFOORT/REGIO Sigrid Kristensen had corona en was er slecht aan toe. Ze is ervan overtuigd dat gezonde voeding erger heeft kunnen voorkomen. Voldoende weerstand en een gezond lichaamsgewicht zijn ten tijde van een pandemie belangrijker dan ooit. Daarover zijn deskundigen het eens. Een juiste levensstijl blijkt dan ook vaak een voordeel bij besmetting met Covid-19 en verhoogt de kans op een goede afloop van deze door menigeen als slopend ervaren ziekte.
Gezonde, verse voeding eten is, net zoals voldoende bewegen, een onmisbare factor bij het behouden of het bereiken van een juiste levensstijl. Dat zegt orthomoleculair voedingsdeskundige en leefstijlcoach Sigrid Kristensen. „Goede voeding draagt niet alleen bij aan het uithoudingsvermogen en het uiterlijk, maar verhoogt ook de actieve werking van het immuunsysteem”, voegt zij daaraan toe. „Het is dan ook een doeltreffende strijdbijl in het gevecht van wie het afmattende coronavirus onverhoopt oploopt. Wie voortdurend kant-en-klaar voedsel eet of zich te buiten gaat aan ‘fast food’, is een stuk minder fit en kan een corona-aanval minder goed weerstaan.”