Sigrid had corona: ‘Tot tweemaal toe bijna gestikt’

14 sep, 07:31 Uitderegio
Hanny van Eerden
Sigrid Kristensen: „Koop verse voeding en maak het zelf klaar, of kies voor een goede groenteman.”
Sigrid Kristensen: „Koop verse voeding en maak het zelf klaar, of kies voor een goede groenteman.”

AMERSFOORT/REGIO Sigrid Kristensen had corona en was er slecht aan toe. Ze is ervan overtuigd dat gezonde voeding erger heeft kunnen voorkomen. Voldoende weerstand en een gezond lichaamsgewicht zijn ten tijde van een pandemie belangrijker dan ooit. Daarover zijn deskundigen het eens. Een juiste levensstijl blijkt dan ook vaak een voordeel bij besmetting met Covid-19 en verhoogt de kans op een goede afloop van deze door menigeen als slopend ervaren ziekte.

Gezonde, verse voeding eten is, net zoals voldoende bewegen, een onmisbare factor bij het behouden of het bereiken van een juiste levensstijl. Dat zegt orthomoleculair voedingsdeskundige en leefstijlcoach Sigrid Kristensen. „Goede voeding draagt niet alleen bij aan het uithoudingsvermogen en het uiterlijk, maar verhoogt ook de actieve werking van het immuunsysteem”, voegt zij daaraan toe. „Het is dan ook een doeltreffende strijdbijl in het gevecht van wie het afmattende coronavirus onverhoopt oploopt. Wie voortdurend kant-en-klaar voedsel eet of zich te buiten gaat aan ‘fast food’, is een stuk minder fit en kan een corona-aanval minder goed weerstaan.”

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.