Droomreis eindigt in nachtmerrie: 'Je gevoel zit er bijna nooit naast'

26 jun, 09:00 Uitderegio
Kammeijer
Stan Kammeijer maakte tijdens zijn reis diverse selfies.
Stan Kammeijer maakte tijdens zijn reis diverse selfies.

REGIO In 2017 boekt de dan 20-jarige Stan Kammeijer, geboren en getogen in Voorthuizen, een enkele reis naar het Australische Sydney. Hij is op zoek naar avontuur en het onbekende. Een reis die begint als een lang gekoesterde droom, maar verandert in een nachtmerrie waarin hij zelfs aan de dood ontsnapt.

Eenmaal terug in Nederland voelt Stan de behoefte om zijn ervaringen op papier te zetten. ,,Ik merkte dat mensen niet altijd begrepen wat ik had meegemaakt. Zelf begon ik ook zelf delen van het verhaal na verloop van tijd over te slaan als ik erover vertelde, doordat ik er al zo vaak over verteld had. Daarom besloot ik mijn verhaal één keer goed op papier te zetten, zodat iedereen zou weten wat er echt gebeurd is.’’

Nu, drie jaar later, is zijn boek Het Tobameer, waarin hij schrijft over de dingen die hij mee heeft gemaakt tijdens zijn reis, ook voor het grote publiek te lezen. Hij vertrok met het plan om een jaar naar Australië te gaan, maar niks stond van tevoren vast. ,,Ik ging daar naartoe met het idee van: ik zie het wel’’, vertelt d..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.