'Met HV Eemland dynamisch handbal laten zien'

3 jun, 08:52 Uitderegio
Foto Rinus van Denderen
De nieuwe trainer van HV Eemland Arjan Schneiders, geflankeerd door zijn zoons Danny (links) en Jack. De laatste twee behoren tot de selectie van de eerste divisionist.
De nieuwe trainer van HV Eemland Arjan Schneiders, geflankeerd door zijn zoons Danny (links) en Jack. De laatste twee behoren tot de selectie van de eerste divisionist.

AMERSFOORT/REGIO Met het aanstellen van Arjan Schneiders als trainer/coach van het mannenhandbalteam van HV Eemland wordt het LHV-gehalte in het samenwerkingsverband met BDC uit Soest nog groter. De 54-jarige Leusdenaar hoefde niet lang na te denken toen hij benaderd werd voor deze rol. ,,Dit is voor mij een geweldige uitdaging.”

Dat Arjan Schneiders een handballer in hart en nieren is, dat is ondertussen algemeen bekend. Daarom is het ook logisch dat juist hij komend seizoen op de bank zit bij HV Eemland. Onder die naam gaan de beste handballers van LHV en BDC volgend jaar de strijd aan in de eerste divisie. Op dat niveau heeft Schneiders als trainer nog niet gewerkt.

DE TOP HALEN ,,Als scheidsrechter heb ik jarenlang in de eredivisie gefloten en zelfs een paar duels in de BeNeLiga. Voor mijn gevoel heb ik in die rol de top bereikt’’, begint Schneiders het gesprek. ,,Dat is me als speler nooit gelukt, maar nu krijg ik de kans om me als trainer op hoog niveau te bewijzen. Als het me lukt om ook op die manier de top te halen dan ben ik gelukki..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.