Tóch met de tent naar een boerencamping

30 mei, 08:25 Uitderegio
Pauw Media
Op camping Nieuw Hof in Terschuur staan sinds vrijdag mobiele toiletten bij de kampeerplaatsen.
Op camping Nieuw Hof in Terschuur staan sinds vrijdag mobiele toiletten bij de kampeerplaatsen.

REGIO Op boerencamping Nieuw Hof in Terschuur kunnen campinggasten nu al met de tent of caravan een plekje zoeken, ook als ze geen eigen toiletvoorziening hebben. In dat geval staat er een mobiele toiletunit naast de tent. ,,En we hebben ook mobiele privé-douches in de aanbieding,'' zegt campingeigenaar Thijmen van Voorthuizen.

Zestien mobiele toiletten en twaalf douches werden vorige week afgeleverd bij de camping aan de Nieuw Hofweg, in het buitengebied van Terschuur. Het gaat om mobiel sanitair dat normaal gesproken in de zomertijd gebruikt wordt op bijvoorbeeld popfestivals als Lowlands en Pinkpop. Stichting Vrije Recreatie (SVR) zet deze units nu - naar een idee vanuit Terschuur -  bij wijze van proef in op twee campings: in Meerkerk en Terschuur. Al honderden andere boerencampings die bij deze organisatie zijn aangesloten, meldden inmiddels ook belangstelling te hebben. Bevalt het de komende dagen goed met de toiletten, dan zal SVR overwegen dit ook aan te bieden aan andere aangesloten boerencampings. 

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.