Kind van foute ouders: Marieke Bouman liep decennia lang rond met een groot geheim

18 mei, 07:10 Uitderegio
Mich Buschman
Tijdens de totstandkoming van de biografie ontstond tussen kunstenaar Marieke Bouman en tekstschrijver Annelies Barendrecht een warme vriendschap.
Tijdens de totstandkoming van de biografie ontstond tussen kunstenaar Marieke Bouman en tekstschrijver Annelies Barendrecht een warme vriendschap.

REGIO Kunstenaar Marieke Bouman liep een groot deel van haar leven rond met een groot geheim. Een paar jaar geleden besloot ze haar verhaal te vertellen aan tekstschrijver Annelies Barendrecht. Zij blikt nu terug op de bijzondere, soms emotionele, totstandkoming van de biografie.

Het is nu bijna drie jaar geleden dat bouwkundig ingenieur en kunstenaar Marieke Bouman me vroeg haar levensverhaal op te tekenen. Het verleden drukte op haar, het was tijd om naar buiten te treden met wat ze al 75 jaar aan vrijwel niemand verteld had. Marieke en ik legden samen een lange, bij tijden emotionele, weg af met als eindresultaat een biografie én een kunstboek ineen.

BEVOORRECHT Marieke Bouman-Sweers (1933) woont in een appartement in Lunteren. Een huis dat leeft. De boekenkasten zijn rijk gevuld met boeken die niet zouden misstaan in een betere boekhandel. Aan de muren en eigenlijk overal waar je een kunstwerk zou kunnen plaatsen, werk van eigen hand. Aquarellen, keramiek, kalligrafie, met als rode draad: geom..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.