Viering van Maria en Moederdag in de kapel

Religie Deel je nieuws

In deze meimaand staat ook Maria op het altaar. We mogen haar in het licht zetten op deze Moederdag.

Het opvallende van Maria is dat zij niet opvalt; dat zij een gewoon mens was. Toch is Maria voor velen nog steeds een voorbeeld. We zien haar voorbeelden in deze Corona Crisis alom in de zorg, in ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices, Mensen die zich, als een moeder, ontfermen over vele doodzieke en kwetsbare mensen,
Verzorgenden, artsen, schoonmakers en vele andere medewerkers zijn hen nabij en zorgen en bemoedigen vol overgave. Ze begeleiden zwaar zieke patiënten in alle eenzaamheid, soms tot in het uur van hun dood…
Wees gegroet Maria!
Op deze Moederdag hebben Tonnie Snijder en Marijke van der Grinten, van de werkgroep Mariavieringen, Maria in het licht gezet samen met 7 witte rozen. Aansluitend zette zij een kaars bij 7 rode rozen. Dit is voor elke dag een als hart onder de riem voor de vele zorgmedewerkers van het Meander Medisch Centrum.

Na afloop van deze viering spraken we nog even Tonnie en Marijke en gaven de volgende reactie's: "Ik kom met enige regelmaat naar dit ziekenhuis, om patiënten en bezoekers te begeleiden naar de zondagmorgen vieringen. Helaas is dit nu niet meer mogelijk en ik vind dit erg jammer dat ik en anderen dit niet meer kunnen doen. Hopelijk is dit binnenkort opgelost. Dit bloemengebaar vind ik erg mooi!”, aldus Tonnie.
Marijke vertelde:"Wat mij goed doet dat de medewerkers van de geestelijke verzorging ook hiermee verrast worden, want zij doen vele gesprekken met de medewerkers van dit ziekenhuis en met families die hiermee te maken hebben.Tot slot: Maria is ons aller moeder, denk ik dan.”

 

Bloemenhulde aan Maria in de kerk
Bloemenhulde aan Maria in de kapel
Marijke en Tonnie in stil gebed
advertentie