Het team Open Kerk poseert vanwege het 10-jarig jubileum van de openstelling
Het team Open Kerk poseert vanwege het 10-jarig jubileum van de openstelling C. Buitendijk

Meer dan 2000 uur gastvrijheid in de stad

Religie Deel je nieuws

De Lutherse Kerk in de Langestraat is al tien jaar lang elke zaterdag open voor iedereen. Dat jubileum vierden we met taart, bloemen en een groepsfoto van een deel van het team van gastvrouwen en gastheren. Zowel Amersfoorters als toeristen komen graag binnenlopen. Want deze kleine kapel is echt dé verrassing van de Langestraat. Eenmaal over de drempel stap je zomaar een andere wereld binnen.

Je wordt ontvangen door het team Open Kerk, hartelijke mensen die houden van de geschiedenis van Amersfoort en van mensen. Sommigen zijn lid van de Lutherse kerk of een andere kerk, anderen zijn humanist of agnost. Voor de Amersfoortse Zwaan is openheid en respect het belangrijkste. Elk jaar ontvangt het Team Open Kerk en de Amersfoortse Zwaan zo'n 2500 mensen. Een praatje maken, of juist stil zijn, alleen met je eigen gedachten, een kaarsje opsteken voor wie je lief is. Even je waterfles bijvullen op een warme dag of schuilen als het buiten hoost van de regen. Iets te weten komen over de zeven eeuwen geschiedenis van deze mooie middeleeuwse kapel. 

Ons motto blijft: een kerk die niet open is, kun je beter sluiten! We hopen nog vele jaren onze bijdrage te leveren aan het hart van Amersfoort met de Open Kerk en het werk van de Stadsdominee die hier haar thuisbasis heeft. 

 

advertentie