Gevaarlijke situaties skatebaan kunnen niet snel opgelost worden

28 apr, 16:15 Recreatie
BDU Media
Afbeelding

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort noemt defecten bij het Skatepark naast de Ikea ‘levensgevaarlijk’ en toch duurt het nog dagen voordat het gerepareerd zal worden. Op de baan is te zien dat stukken ijzer loslaten en gebruikers en omwonenden maken zich daarom zorgen. De gemeente geeft aan de plekken te markeren, maar in de praktijk blijkt dit niet het geval.

Wie naar de skatebaan gaat, kan er niet omheen: dit park is overduidelijk aan vernieuwing toe. Skatebaan Vathorst is een veelgebruikte locatie en dat is precies waarvoor ‘ie vijftien jaar geleden werd gebouwd. Mensen uit heel Nederland komen naar de grote baan, maar daar zit ook een keerzijde aan. Het skatepark slijt en de afgelopen weken zijn er meerdere stalen platen losgeschoten of losgemaakt door vandalen. 

,,We zien twee soorten defecten”, aldus de gemeente, die doelt op vandalisme en op krimpend en uitzettend staal. ,,Dat laatste gebeurt door de hitte en door het gebruik van de baan, waardoor kaasschaven ontstaan.”

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Niet alle gevaarlijke plekken zijn duidelijk gemarkeerd - Foto: BDU Media

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.