Weer op pad met Amersfoortse Gidsen!

Recreatie Deel je nieuws

Nadat de opvallende oranje jasjes een paar maanden lang uit het straatbeeld waren verdwenen, gaan ook de Amersfoortse Gidsen nu weer van start met nieuwe tours en stadswandelingen.

Ze hebben in de tussentijd niet stilgezeten: ze schreven alvast nieuwe tours, maakten online stadstours en spellen en plaatsten een paar keer per week filmpjes over onbekende plekken in de stad. “Het was heel leuk om op die manier contact te houden met onze klanten en we zijn ze enorm dankbaar voor hun steun,” vertelt stadsgids Inge, “maar we kunnen niet wachten om iedereen weer live te mogen ontvangen en leuke verhalen te kunnen vertellen!”

Gidsen past namelijk prima in de anderhalve meter samenleving. “We zijn buiten, gaan op pad met kleine groepen en kiezen voor rustige tijden en plekken,” aldus collega Harald. “We hebben allerlei nieuwe tours bedacht en gaan daarbij buiten de gebaande paden – er zijn zoveel plekken buiten de binnenstad die de moeite waard zijn. Birkhoven, Randenbroek, de Berg, de Wagenwerkplaats en zelfs Vathorst en Nieuwland. Zondagochtenden en lange zomeravonden zijn daarbij perfect voor mooie tochten.”

De eerste tour die op de planning staat voor de zondag 7 en 14 juni, heet Vertier en Vermaak. “Over entertainment in vroeger tijden, want daar zijn we na al dat binnen zitten wel aan toe. Dus ben je nieuwsgierig naar de eerste bioscopen, de schande van het muziekcollege of wat er gebeurde op Dolle Vrijdag, dan ben je van harte welkom!”  

Alle nieuwe tours en data zijn terug te vinden op www.amersfoortsegidsen.nl/inschrijving

advertentie
advertentie