Daka Sport verliest rechtszaak over autoluwe binnenstad

1 dec, 16:04 Rechtbank
Pixabay
Afbeelding

AMERSFOORT Het gemeentebestuur hoeft geen aparte bewegwijzering te maken naar het parkeerterrein van Daka Sport aan de Muurhuizen. Dat heeft de Raad van State woensdag 1 december beslist. De sportzaak zegt de dupe te zijn van de maatregel om de binnenstad van Amersfoort autoluw te maken. Zijn klanten zouden minder makkelijk kunnen weten dat het parkeerterrein nog wél bereikbaar blijft.

De enige toegangsroute naar het eigen parkeerterrein loopt via de Kamp. Die route is gesloten verklaard voor autoverkeer tussen de Coninckstraat en de Weverssingel. Met uitzondering van ontheffingshouders. Klanten van Daka hebben vóór 11.00 uur ’s morgens geen ontheffing nodig om door te rijden naar het parkeerterrein aan de Muurhuizen. Daarna kunnen ze via een app een ontheffing krijgen.

De enige toegangsroute naar het eigen parkeerterrein loopt via de Kamp. Die route is gesloten verklaard voor autoverkeer

Volgens de eigenaar van de sportzaak is die regeling onduidelijk, waardoor mogelijke klanten besluiten om weer om te keren. Daarom vroeg hij aan het gemeentebestuur of er een onderbord kon worden geplaatst met de mededeling dat h..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.